Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, εξαπέλυσε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ομάδα νεαρών.
Οι δράστες, περίπου 30 άτομα, επιτέθηκαν στις 02.30 της Δευτέρας πεζή στο μεγάλο κτίριο επί της οδού Χίου 8, στην Καισαριανή, πέταξαν τις μολότοφ και έφυγαν ανενόχλητοι και… πεζή.
Πρόκειται για ένα από τα κεντρικά κτίρια της αστυνομίας, το οποίο φρουρείται, καθώς σε αυτό στεγάζονται πολλές αστυνομικές υπηρεσίες, ανάμεσά τους η ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης) και τα ΜΑΤ.
Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους νεαρούς να πραγματοποιήσουν την καταδρομική επίθεσή τους, αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς, και να αποχωρήσουν.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές και δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις ή προσαγωγές.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).