Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόεδρος Γερμανών βιομηχάνων: Υπερφορολόγηση και γραφειοκρατία «εμπόδια» των επενδύσεων στην Ελλάδα

Πρόεδρος Γερμανών βιομηχάνων: Υπερφορολόγηση και γραφειοκρατία «εμπόδια» των επενδύσεων στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο στην Ευρώπη σε επενδύσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη, γι΄ αυτό και οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουν και να στηρίξουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την καινοτομία, έτσι ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν οι επιχειρήσεις την προστιθέμενη αξία τους»

Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν μιας και η Ελλάδα έχει δρόμο μπροστά της, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Dieter Kempf, μιλώντας στο Οικονομικό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα Economist Events σήμερα στο Βερολίνο.

«Ο δρόμος που διήνυσε η Ελλάδα ήταν και είναι μακρύς. Ο κατάλογος με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εντυπωσιακά μεγάλος», δήλωσε ο κ. Κεμπφ και εξέφρασε τον σεβασμό του για όσα πέτυχε ο ελληνικός λαός και συνέχισε:

«Η μεταρρυθμιστική διαδικασία ήταν σίγουρα δύσκολη αλλά εντυπωσιακή», τόνισε και αναφέρθηκε στους βασικούς οικονομικούς δείκτες οι οποίοι έχουν πλέον θετικό πρόσημο – επισήμανε ωστόσο και την ανάγκη να υπάρχει σταθερό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, προκειμένου η χώρα να αποτελεί επενδυτικό στόχο των επιχειρήσεων».

Αυτό προϋποθέτει την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε, και μάλιστα με ευρεία συναίνεση των πολιτικών φορέων. Ως εμπόδια για τις επενδύσεις ανέφερε την υπερφορολόγηση, την γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις στις δικαστικές διαδικασίες και την δύσκολη πρόσβαση στην χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων πρόσθεσε επίσης ότι για όσους επενδυτές προσβλέπουν στο να τοποθετήσουν κεφάλαιά τους στην Ελλάδα, ουσιαστικό ρόλο διαδραματίζει το σταθερό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μάλιστα με την ευρεία συναίνεση των πολιτικών φορέων. Εμπόδια παραμένουν η υπερφορολόγηση, οι μακροχρόνιες διαδικασίες του δικαστικού συστήματος, η γραφειοκρατία και η δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο στην Ευρώπη σε επενδύσεις για την έρευνα και την ανάπτυξη, γι΄ αυτό και οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουν και να στηρίξουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την καινοτομία, έτσι ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν οι επιχειρήσεις την προστιθέμενη αξία τους».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για θετική εξέλιξη και τόνισε: «Συγχαίρω και τις δύο χώρες για τις γόνιμες διαπραγματεύσεις. Η οικονομία μόνο οφέλη θα έχει από μια ισχυρή ΝΑ. Ευρώπη και έναν σταθερό ευρωπαϊκό εταίρο. Η Ευρώπη είναι τόσο ισχυρή όσο και τα κράτη μέλη της».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024