Οι συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον ομόλογό του της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στο δείπνο τους στο περιθώριο της συνόδου της G20 του Μπουένος Άιρες, πήγαν «πολύ καλά», διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου.

Ο Κάντλοου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό το πολυαναμενόμενο δείπνο εργασίας των δύο ηγετών, που έλαβε χώρα την ώρα που η ένταση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν σταματά να κλιμακώνεται.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση αργότερα.

Όταν κάθισαν στο τραπέζι για το δείπνο εργασίας, που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες, ο Τραμπ είπε απευθυνόμενος στον Σι πως η ελπίδα του ήταν πως θα κατάφερναν να πετύχουν «κάτι σπουδαίο».

Ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης αναχώρησε μετά το τέλος των συνομιλιών για το αεροδρόμιο, προκειμένου να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε μετά τη συμφωνία της Ομάδας των Είκοσι, όπως εκφράστηκε στην τελική ανακοίνωση της συνόδου, να αναμορφωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε νίκη για τον Τραμπ, μεγάλο επικριτή του.

Γράψτε το σχόλιό σας