Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλαφ Σολτς: Τα υψηλά επίπεδα χρέους των κρατών συνεχίζουν να εγκυμονούν κινδύνους

Όλαφ Σολτς: Τα υψηλά επίπεδα χρέους των κρατών συνεχίζουν να εγκυμονούν κινδύνους

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε το Σάββατο ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της επαγρύπνησης και η αύξηση της διαφάνειας, μία δεκαετία μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν τα υψηλά επίπεδα χρέους των κρατών και τα επίμονα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε κάποιες χώρες

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, επισήμανε το Σάββατο ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της επαγρύπνησης και η αύξηση της διαφάνειας, μία δεκαετία μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που εγείρουν τα υψηλά επίπεδα χρέους των κρατών και τα επίμονα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε κάποιες χώρες.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πλέον ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου από βιομηχανικής απόψεως, στο Μπουένος Άιρες, ο Σολτς επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δεν είναι τόσο δυναμική όσο στο παρελθόν.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένα προβλήματα από την προηγούμενη κρίση έχουν μείνει άλυτα, όπως το τεράστιο δημόσιο χρέος που βλέπαμε τότε σε πολλές χώρες ή η υψηλή ανεργία σε κάποιες χώρες» είπε.

Κατά το γερμανό υπουργό Οικονομικών, το Βερολίνο θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η προσαρμογή του ρυθμιστικού ελέγχου των αγορών, προκειμένου να αυξηθεί η διαφάνεια και να μειωθούν οι κίνδυνοι.

Εξάλλου, ο Σολτς, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), επισήμανε ως θετικό το γεγονός πως πολλές από τις χώρες της G20 θεωρούν πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να είναι σημαντικός θεσμός για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας είναι σημαντικό να συνεχίσει να μειώνεται το επίπεδο των κρατικών χρεών, να αυξηθεί η διαφάνεια και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τον Όλαφ Σολτς, ζητούμενο είναι η «δίκαιη φορολόγηση, με έμφαση στο «ελάχιστο επίπεδο φορολογίας» και στο πώς θα χειριστούμε την ψηφιακή οικονομία».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024