Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΕΔΑΔ κατά της Ρωσίας προσέφυγε η Ουκρανία

Στο ΕΔΑΔ κατά της Ρωσίας προσέφυγε η Ουκρανία

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με την κράτηση των ναυτών

Η Ουκρανία κατέθεσε προσφυγή κατά της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επειδή την Κυριακή άνοιξε πυρ εναντίον τριών πλοίων της και τα κατέλαβε, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικαστήριο, αναφέρεται πως η Ουκρανία του ζήτησε να παρέμβει για να εξασφαλίσει ότι οι ναύτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η Μόσχα τους κατηγορεί ότι παραβίασαν τα ρωσικά σύνορα και αρνήθηκαν να συμμορφωθούν όταν τους δόθηκε εντολή να σταματήσουν.

«Η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε ιδιαίτερα να παράσχει η Ρωσία ιατρική φροντίδα στους τραυματισμένους ναύτες και να δώσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος. Ζητεί επίσης οι ναύτες να αντιμετωπισθούν ως αιχμάλωτοι πολέμου» αναφέρεται στη δήλωση.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πως ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με την κράτηση των ναυτών.

Η προσφυγή, η πέμπτη της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας από το 2014 που η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία, μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες ή και χρόνια για να εξετασθεί από το δικαστήριο.

Απαγόρευση εισόδου στο Κίεβο σε Ρώσους

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα κάθε ρώσο πολίτη ηλικίας 16 έως 60 ετών. Την είδηση ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών συνοριακών ελέγχου στη διάρκεια σύσκεψης για θέματα ασφαλείας.

«Από σήμερα, η είσοδος ξένων -κυρίως ρώσων αρρένων πολιτών ηλικίας 16 έως 60 ετών έχει περιοριστεί-, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας συνοριακών ελέγχων Πέντρο Τσιγκάλ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είπε στη διάρκεια της σύσκεψης ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται προκειμένου «να εμποδίσει τη Ρωσική Ομοσπονδία να σχηματίσει ιδιωτικούς στρατούς στο ουκρανικό έδαφος».

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμη τη νέα κίνηση του Κιέβου, η οποία έρχεται στο πλαίσιο ολοένα και αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών μετά το περιστατικό στο στενό του Κερτς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Καταγγελίες Ποροσένκο για τανκς στα σύνορα

Στο μεταξύ, φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζει, δείχνουν ρωσικά τανκς κοντά στη συνοριακή γραμμή Ρωσίας – Ουκρανίας, παρουσίασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky News, ο ουκρανός πρόεδρος επισήμανε πως οι φωτογραφίες με τα τεθωρακισμένα οχήματα της Ρωσίας δίπλα σε αποθήκες πυρομαχικών απεικονίζουν ουσιαστικά μια βάση τανκ, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η συνάθροιση των ρωσικών τεθωρακισμένων έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο» τόνισε ο Ποροσένκο.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024