Να αποκτήσουν μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία στη δανειοδότηση των επιχειρήσεων κάλεσε τις τράπεζες ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης με σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «εκτός από τους όρους διαφάνειας και ανταγωνισμού, θα πρέπει απαραιτήτως να λαμβάνουν κάθε φορά υπόψη τους και τα κοινωνικά κριτήρια. Οφείλουν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, προκειμένου να βγει η χώρα μας από τα αδιέξοδα».

Παράλληλα ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι οι διοικήσεις των τραπεζών έφεραν σημαντικό μερίδιο ευθύνης όλα τα προηγούμενα χρόνια στην δυσθεώρητη εκτόξευση του δημόσιου χρέους. «Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα και οι εκάστοτε ηγεσίες της χώρας συνήθιζαν να είναι χαλαρές απέναντι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά» όπως είπε.

Η παρέμβαση του Υπουργού έγινε με αφορμή απάντησή του, σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γιάννη Μανιάτη αναφορικά με την αναζήτηση χρηματοδότησης της εταιρείας συσκευασίας και εξαγωγής νωπών αγροτικών προϊόντων GERFA – Γ.Ν.Φραγκίστας που κινδυνεύει να κλείσει, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 550 εργαζόμενοι και να πληγούν 1.200 παραγωγοί. Ο κ. Φλαμπουράρης ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες εγγυήσεις ώστε η δανειοδότηση να διοχετευτεί μέσω της επιχείρησης, απευθείας στους ανεξόφλητους παραγωγούς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο