Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση πέτυχε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στον 20ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Newspaper Award. Η εφημερίδα, που συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, πήρε έξι βραβεία για τον πρωτότυπο σχεδιασμό σελίδων της.

Οπως ανακοινώθηκε τα συνολικά έξι βραβεία που απέσπασε ο «Φιλελεύθερος» στον διαγωνισμό αφορούν:

– Ένα βραβείο στην κατηγορία εξωφύλλου βασικού θέματος (Cover και Cover Stories) για τις ευρωπαϊκές εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας.

– Τρία βραβεία στην κατηγορία νέων σελίδων, και ειδικότερα στην υποκατηγορία FIFA World Cup Russia

– Ένα βραβείο στην κατηγορία της οπτικοποιημένης εξιστόρησης (Visual Storytelling), με τη σελίδα ΑΓ(Ρ)ΙΟΓΡΑΦΙΕΣ την οποία επιμελείται ο Νίκος Ζαχαριάδης.

– Ένα βραβείο στην κατηγορία νέων σελίδων και ειδικότερα για την υποκατηγορία «φυσικές καταστροφές».

Η βράβευση συμπίπτει με τον πρώτο χρόνο έκδοσης του «Φ», ενώ ο φετινός διαγωνισμός European Newspaper Award ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές ένας από τους πλέον ανταγωνιστικούς των τελευταίων ετών και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εφημερίδων από όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα ο αριθμός των βραβείων που δόθηκαν για το 2017-2018 να είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με το παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βράβευση οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Art Director Γιώργου Μίκροβα και την ομάδα του ατελιέ, που πέτυχε να σχεδιάσει και να προβάλει με ιδιαίτερα ξεχωροστό τρόπο τα θέματά του.