Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένταση στα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένταση στα μαθητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με σφυριά και πέτρες άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, καταστήματα τραπεζών και στάσεις λεωφορείων, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς νεαροί προκάλεσαν επεισόδια στο πλαίσιο του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Με σφυριά και πέτρες άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, καταστήματα τραπεζών και στάσεις λεωφορείων, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν νωρίτερα συλλαλητήριο ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία που διοργανώνει  η «Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας».

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο που ανήρτησε η «Πρωτοβουλία» στο Facebook αναφέρει ότι «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».

Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» τέλος, καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν».

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024