Στην αύξηση της φορολογίας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης από το βήμα της Βουλής, υπεραμυνόμενος την κίνηση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η εναλλακτική επιλογή θα ήταν η άτακτη χρεοκοπία.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εκ των οποίων και μία ήταν και η αύξηση φόρων, με σκοπό τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Η άλλη λύση θα ήταν η άτακτη χρεοκοπία, όπως υποστήριξε. «Αυτό ήταν το πραγματικό δίλημμα στο οποίο η κυβέρνηση απάντησε και επέλεξε τον δύσκολο δρόμο που έχει το πολιτικό κόστος της προσαρμογής» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Αν το κριτήριο είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας δηλαδή η διαχείριση των δημοσιονομικών τότε η τριετία κρίνεται επιτυχής. Πρώτα από όλα γιατί εκμηδενίστηκαν ακραίοι κίνδυνοι που ταλάνισαν την οικονομία από το 2010 – 2015 και μιλώ για το Grexit» συμπλήρωσε.

Παράλληλα δεν έλειψαν και τα πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς διαβάζοντας τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και ξεχνώντας, όπως φαίνεται, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους Έλληνες να αναλογιστούν από που θα χρηματοδοτηθούν τα εν λόγω μέτρα. «Καλώ το κόσμο όταν του υπόσχονται τέτοια μέτρα, όποιος του τα υπόσχεται να ρωτά από που θα χρηματοδοτηθούν», είπε.