Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί πήγε πάλι σαν τον «κλέφτη» ο Αλέξης Τσίπρας στο Μάτι;

Γιατί πήγε πάλι σαν τον «κλέφτη» ο Αλέξης Τσίπρας στο Μάτι;

Προφανώς κάποιοι συμβούλευσαν τον πρωθυπουργό ότι το να πηγαίνει πότε… νύχτα και πότε σαν τον κλέφτη στο Μάτι, είναι η ενδεδειγμένη κίνηση από έναν ηγέτη μιας χώρας

Ακόμη και τώρα, τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία με τους 99 νεκρούς στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει φθηνά επικοινωνιακά κόλπα τα οποία μάλιστα διαφημίζει ως «έξυπνη τακτική». Κάποιοι επικοινωνιολόγοι του είπαν προφανώς ότι είναι σωστή κίνηση να πάει στο Μάτι και να συναντήσει κάποιους κατοίκους, την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων.

Όταν δηλαδή δεν υπάρχουν κάμερες, δεν υπάρχουν εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και φυσικά δεν μπορούν να πάνε στην κατεστραμμένη περιοχή δημοσιογράφοι για να καλύψουν το γεγονός.

Μόνο από τοπικά μέσα μάθαμε ότι ο πρωθυπουργός, συνοδεία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη επισκέφτηκαν το Μάτι, κάθισαν σε γνωστό καφέ της περιοχής και μίλησαν με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές με τους 99 νεκρούς.

https://www.facebook.com/voula.klidona.3/videos/759276047759330/

Ο κ. Τσίπρας παίρνοντας το λόγο εξήγησε γιατί επέλεξαν να επισκεφθούν την περιοχή σήμερα. «Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι «κλειστά», η συζήτηση «ανοιχτή».

Προφανώς κάποιοι συμβούλευσαν τον πρωθυπουργό ότι το να πηγαίνει πότε… νύχτα και πότε σαν τον κλέφτη στο Μάτι, είναι η ενδεδειγμένη κίνηση από έναν ηγέτη μιας χώρας. Διότι και την πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας πήγε μία εβδομάδα μετά το χάος, πρωί πρωί ώστε να μην τον δουν οι κάμερες των ιδιωτικών καναλιών και με τη συνοδεία της ΕΡΤ και υπουργών. Τότε που συνομίλησε με…  έναν κάτοικο και περιόδευσε στα καμένα προκαλώντας την οργή της κοινωνίας, κι όχι μόνο των κατοίκων στο Μάτι για τη στάση του αυτή.

Πήγε κι άλλη μια φορά, όχι όμως νύχτα, αλλά πάντα σε «ασφαλές περιβάλλον» και τώρα ήρθε η ώρα να μεταβεί στο Μάτι ενώ απεργούσαν οι δημοσιογράφοι. Και να πει τι; Ότι δεν ήθελε κάμερες ώστε να μην πει κανείς ότι κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια. Μα ακριβώς αυτή του η κίνηση να πάει χθες στην περιοχή είναι φθηνό επικοινωνιακό κόλπο.

Γιατί απέφυγε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις

Γιατί δεν πήγε με κάμερες και δημοσιογράφους; Για να μην δεχθεί ερωτήματα που δεν θα μπορούσε να απαντήσει; Τέσσερις μήνες μετά την εθνική τραγωδία και το Μάτι δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Τέσσερις μήνες οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφθεί, ειδικά εκείνοι που δεν είχαν που να μείνουν, το σπίτι του κάηκε και δεν είχαν ούτε ρούχα να φορέσουν.

Αραγε έμαθε ο κ. Τσίπρας για την απίστευτη γραφειοκρατία που αντιμετώπισαν τόσο καιρό οι κάτοικοι πότε για να πάρουν τα έκτακτα βοηθήματα, πότε για να μαζευτούν τα καμένα μπάζα και πότε για να απομακρυνθούν επικίνδυνα υλικά;

Τι θα απαντούσε ο κ. Τσίπρας αν τον ρωτούσαν δημοσιογράφοι γιατί δεν προχώρησαν οι πομπώδεις ανακοινώσεις για κατεδάφιση κτιρίων που είναι επικίνδυνα; Γιατί δεν έχει γίνει ούτε μια κίνηση για να ανοικοδομηθεί η περιοχή; Γιατί δεν έχουν γίνει ούτε τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα, πέρα από κάτι κορμοδέματα, που όμως δεν θα αντέξουν σε μια πλημμύρα;

Μήπως θα έπρεπε να έχει μαζί του και κάμερες ο κ. Τσίπρας για να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει το Μάτι… Μάνδρα. Εκεί όπου τα αντιπλημμυρικά έργα θα τελειώσουν την… Ανοιξη κι ενώ έχει περάσει ένας χρόνος και πλέον από την καταστροφή με τους δεκάδες νεκρούς.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο… καφενείο κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή. Γιατί πήγε στα κρυφά κι όχι με όλους τους κατοίκους απέναντί του; Πώς επελέγησαν αυτοί με τους οποίους μίλησε και γιατί αποκλείστηκαν άλλοι;

Σύμφωνα με το Irafina που αποκάλυψε την είδηση, τα θέματα συζήτησης ήταν τα μέτρα, οι αποφάσεις, η πορεία εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και λύσεις σε νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τους πληγέντες ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους» (αυτοί που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους» (όσοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, ενώ τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών θα λάβουν αποζημίωση για να χτίσουν αλλού.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ’ ιδίαν συνάντηση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αυτά έγιναν λοιπόν χθες που κανείς δεν μπορούσε να καλύψει τη μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα. Και ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο που οργανώθηκε και για τον τόπο που επελέγη. Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν όσους από τη Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων πήγαν.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο κατοίκου στο facebooc:

Μήπως λοιπόν,απαντήθηκε σήμερα στη συνάντηση, εαν και πότε θα μαζέψουν τα δέντρα που έκοψε το ίδιο το υπεχωδε ( με την πρόταση ότι θα τα πάρουν άμεσα για να τα κάνουν κορμοδέματα ) και δεν μπορούμε να μπούμε ούτε απο την πόρτα μας να κάνουμε εργασίες?? ( αυτό έγινε τον αύγουστο )
γιατί από τον δήμο μας έχουν κάνει μπαλάκια…. και μας έχουν πετάξει και όοοολων των γειτόνων….

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024