Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρση της βίας με αιματηρές ληστρικές επιθέσεις σε Βίλια, Βριλήσσια, Κερατσίνι και Κορινθία

Εξαρση της βίας με αιματηρές ληστρικές επιθέσεις σε Βίλια, Βριλήσσια, Κερατσίνι και Κορινθία

Συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία - Οι  πυροβολισμοί, οι χειροβομβίδες, το άγνωστο παρελθόν των δραστών κι οι ισχυρισμοί τους

Συναγερμό έχει  σημάνει στην ΕΛΑΣ η έξαρση της βίας των τελευταίων ημερών με αλλεπάλληλες αιματηρές επιθέσεις ληστών με απολογισμό δύο νεκρές γυναίκες  και  δυο τραυματίες κακοποιούς.  Το τελευταίο  τριήμερο σημειώθηκαν δύο ληστείες σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια αλλά και στο  κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βίλια Αττικής  από Ελληνες κι Αλβανούς σεσημασμένους κακοποιούς που κατέληξαν σε ανταλλαγές πυροβολισμών με αστυνομικούς.  Είχαν προηγηθεί οι δύο ληστείες μετά φόνου δύο  ηλικιωμένων γυναικών στο Κερατσίνι και στο χωριό Πούλιτσα Κορινθίας από τις οποίες η πρώτην παραμένει ανεξιχνίαστη ενώ για την δεύτερη έχουν ήδη συλληφθεί δύο νεαροί Ρομά που επικαλέσθηκαν ότι «έψαχναν μόνο για φαγητό».

Η ληστρική επίθεση  σε σούπερ μάρκετ στη οδό Αναπαύσεως στα Βριλήσσια σημειώθηκε  το βράδυ της Δευτέρας όταν δύο κακοποιοί ηλικίας 45 και 40 ετών που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και  είχαν όπλα  και  χειροβομβίδα  προσπάθησαν να προχωρήσουν σε ληστεία. Ωστόσο, στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι και δέχτηκαν πυροβολισμούς από τους δράστες.Οι άνδρες της αστυνομίας «απάντησαν», με αποτέλεσμα ο 45χρονος ποινικός  να τραυματιστεί ενώ στην συνέχεια συνελήφθη κι ο συνεργός του.

Ο 45χρονος είχε συλληφθεί μαζί με συγγενή του τον Οκτώβριο του  2000 για ληστεία μαζί με συγγενή του στην περιοχή της Μάνδρας. Ο ποινικός επέβαινε σε κλεμμένη μοτοσικλέτα κι ανέκοψε με συνεργό του  την πορεία του αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας ιδιώτης.

Τον χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι και απειλώντας τον με περίστροφο του αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε ποσό της τάξης(σήμερα)  των 50.000 ευρώ, που είχε αναληφθεί μόλις από τράπεζα. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με τη μοτοσικλέτα, ο οδηγός τους ανέτρεψε, χτυπώντας τους με το αυτοκίνητο. Αυτοί απάντησαν με πυροβολισμούς και στη συνέχεια με την απειλή του όπλου σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο και διέφυγαν. Ο ίδιος κατηγορούμενος προ μερικών ετών είχε προχωρήσει σε καταγγελίες γιατί δεν λάμβανε άδεια από τις φυλακές. Ο άλλος συλληφθείς  είχε κατηγορηθεί για σωρεία κλοπών.

Στα Βίλια

Αιματηρή κατάληξη είχε κι η ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βίλια Αττικής . Τρείς ένοπλοι ληστές, εκ των οποίων μία γυναίκα,  έφτασαν στο υποκατάστημα περίπου στις 8:30 . Βγαίνοντας οι ληστές έπεσαν πάνω σε αστυνομικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος που ήταν εκτός υπηρεσίας . Ακολούθησε  ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά τους οποίους τραυματίστηκε ένας από τους ληστές και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για έναν Αλβανό που είχε συλληφθεί το 2005 για συμμετοχή σε μεγάλη συμμορία ομοεθνών του που προχωρούσε σε ληστείες. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στις γύρω δασικές περιοχές  για τους δύο συνεργούς του.   Πάντως το περιστατικό αυτό προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στην ΕΛΑΣ αφού στην ευρύτερη περιοχή    Βιλίων , Πόρτο Γερμενό, Οινόης αλλά κι Αλεποχωρίου έχουν δώσει παρόν μέλη του οργανωμένου εγκλήματος αλλά κι ο άφαντος ποινικός  Βασίλης Παλαιοκώστας.

Θάνατος 83χρονης

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία από την ληστεία μετά φόνου μιας 83χρονης στο χωριό Πουλίτσα  για τον οποίο συνελήφθησαν  (σε περιοχή της Κορινθίας αλλά και στον Πύργο ) δύο Ρομά ηλικίας 20 και 32 ετών Επιπλέον οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην  Κόρινθο που εξιχνίασαν την υπόθεση  θεωρούν συμμέτοχο στην φονική ληστεία κι  έναν 15χρονο Ρομά και πιθανόν κι ένα ακόμη άτομο. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ  έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα που φιμώθηκε από τους δράστες κι αντιμετώπιζε  καρδιακά κι αναπνευστικά προβλήματα πέθανε από τα δυνατά κτυπήματα και τα «τραντάγματα» που δέχθηκε από έναν από τους δράστες που την πίεζε στους ώμους και στη περιοχή του λαιμού .

Προκειμένου να   τους ομολογήσει που ήταν «κρυψώνα» των χρημάτων, που πίστευαν ότι υπήρχε στο σπίτι. Κι εκτιμούν ότι από τις περαιτέρω ιατροδικαστικές κι εργαστηριακές εξετάσεις -με εντοπισμό δειγμάτων  DNA-  πιθανόν θα υπάρξει σχετική επιβεβαίωση. Τουλάχιστον εναν από τους δράστες είχε φυλακισθεί για παρόμοια εγκληματική ενέργεια και διέμενε σε κοντινή περιοχή από το σημείο της ληστρικής επίθεσης. Η 83χρονη είχε πέσει και παλαιότερα θύμα ληστρικής επίθεσης . Κι αυτός  ήταν ο λόγος που είχε δημιουργήσει σιδερένιες κατασκευές στο σπίτι για να εμποδίσει νέα επιδρομή  ληστών.

Ορισμένες από αυτές κατέστρεψαν οι δράστες πριν εισβάλλουν στο  εσωτερικό του σπιτιού απ όπου άρπαξαν μία τηλεόραση και λίγο πετρέλαιο.  Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την υπόθεση με βάση ορισμένες πληροφορίες που τους δόθηκαν αλλά κι αποτυπώματα ενός εκ των ληστών .

Οι συλληφθέντες προχώρησαν στον ισχυρισμό ότι «εμείς μπήκαμε να πάρουμε μερικά τρόφιμα γιατί πεινάνε τα παιδιά μας. Η 83χρονη πέθανε λόγω προβλημάτων υγείας που είχε. Δεν την πειράξαμε καθόλου…»

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024