Το 2017 ήταν η χρονιά που είδαν οι Έλληνες τις μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς τους σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO).

Η έκθεση έρχεται να διαψεύσει τα κυβερνητικά επιχειρήματα που κάνουν λόγο για βελτίωση του στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, η έκθεση επισημαίνει ότι οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 3,5%, ποσοστό που αποτελεί τη χειρότερη αρνητική επίδοση στην Ευρώπη, όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γ. Βρούτσης, και ο αναπληρωτής τομέαρχης Θ. Καράογλου.

Πιο αναλυτικά, με ανακοίνωση τους ο Τομεάρχης Εργασίας, της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που αποκαλύπτουν ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση μισθών στην Ευρώπη το 2017, επισημαίνουν ότι ακόμη μια έκθεση, αυτήν τη φορά από την ILO, επιβεβαιώνει ότι τα πραγματικά θύματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι αποτελούν τα θύματα της ιδεοληπτικά εμμονικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς σύμφωνα με την έκθεση του ILO οι μισθοί στην Ελλάδα το 2017 μειώθηκαν κατά 3,5%, ποσοστό που αποτελεί τη χειρότερη αρνητική επίδοση στην Ευρώπη.

«Η έκθεση διαψεύδει τα σαθρά κυβερνητικά επιχειρήματα περί βελτίωσης του κλίματος στην αγορά εργασίας. Η γενιά των φτωχών εργαζομένων και της μερικής απασχόλησης είναι δημιούργημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Βρούτσης και Καράογλου.

Παράλληλα σημειώνουν ότι εξαιτίας αυτής της μείωσης, οι μισθοί κυμαίνονται πλέον σε επίπεδα χαμηλότερα του 2014, χρονιά κατά την οποία οι εργαζόμενοι είδαν τη μεγαλύτερη αύξηση στις απολαβές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης καθώς αυτές τότε αυξήθηκαν κατά 1,9%.

«Συγκεκριμένα το 2014 επί διακυβέρνησης Σαμαρά, η αύξηση των μισθών ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που, σε συνδυασμό με την θετική πορεία της οικονομίας, έφερε απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα και την τσέπη των εργαζομένων για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης.

Κάτι το οποίο δυστυχώς ανετράπη στις αρχές του 2015 μετά την αλλαγή της κυβέρνησης και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.

»Σημειώνεται ότι οι χώρες που βγήκαν πραγματικά από το μνημόνιο -όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος- καταγράφουν αυξήσεις το 2017 για τους μισθούς των εργαζόμενων τους» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι βουλευτές και καταλήγουν:

«Η έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) έρχεται να προστεθεί στη συνέχεια εκείνης της Eurostat που κατέτασσε την Ελλάδα τελευταία και στη δυνατότητα αντιμετώπισης της φτώχειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».