Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερα Jeep και ένα SUV για την Alfa Romeo θα κατασκευάζει η FCA στην Ιταλία

Περισσότερα Jeep και ένα SUV για την Alfa Romeo θα κατασκευάζει η FCA στην Ιταλία

Πολλές νέες προσθήκες με SUV άρωμα αναμένονται το επόμενο διάστημα στις ιταλικές βιομηχανικές μονάδες της FCA προκειμένου να αξιοποιηθεί η δυναμικότητα των εργοστασίων αλλά και να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους του αμερικανοιταλικού ομίλου στη γηραιά ήπειρο.

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ενισχύσει την παραγωγή επί ιταλικού εδάφους προκειμένου να αξιοποιήσει τη δυναμικότητα των τοπικών εργοστασίων της, αυξάνοντας παράλληλα το περιθώριο κέρδους στη γηραιά ήπειρο.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, την κατασκευή περισσότερων μοντέλων της Jeep σε ιταλικό έδαφος καθώς και ενός ακόμα SUV με τα διακριτικά της Alfa Romeο το οποίο θα αξιοποιήσει αρχιτεκτονική και τεχνολογία της Maserati.

Σύμφωνα με δηλώσεις, του επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της FCA, Pietro Gorlier το νέο σχέδιο για την αξιοποίηση των υπολειτουργούντων ιταλικών εργοστασίων ορισμένα εκ των οποίων έχουν προχωρήσει σε περικοπές, θα παρουσιαστεί στα συνδικάτα στις 29 Νοεμβρίου και θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση.

Αν και επί του παρόντος δεν έχουν κοινοποιηθεί οι λεπτομέρειες του σχεδίου αναπροσαρμογής της παραγωγής, πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλέπει την εισαγωγή του νέου Jeep Compass στο εργοστάσιο του Melfi όπου ήδη κατασκευάζεται το Renegade. To Compass θα αναλάβει να αναπληρώσει το «κενό» που άφησε η διακοπή της παραγωγής του Fiat Punto τον Αύγουστο του 2018.

Ένα νέο μοντέλο δια χειρός Jeep και για την ακρίβεια, το νέο μικρό SUV που θα πάρει θέση στη βάση της γκάμας της αμερικανοτραφούς φίρμας κάτω από το Renegade, θα αναλάβει να κατασκευάζει το εργοστάσιο του Pomigliano το οποίο επί του παρόντος φιλοξενεί την παραγωγή του Panda που θα παραμείνει στο θταλικό εργοστάσιο.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το εργοστάσιο Mirafiori, στην παραδοσιακή έδρα της Fiat στο Τορίνο, θα αναλάβει την κατασκευή του νέου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου Fiat 500, ενώ σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται να φιλοξενεί επίσης την παραγωγή του Fiat 500 Giardiniera το οποίο αναμένεται να επανέλθει στην γκάμα.

Εκτός από τα προϊόντα Fiat τα οποία, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη εφεξής θα περιστρέφονται γύρω από το 500, το εργοστάσιο του Mirafirori αναμένεται να αναλάβει και την κατασκευή ενός νέου SUV της Alfa Romeo το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από την Stelvio και αναμένεται να αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική της Maserati Levante.

To νέο SUV δεν θα είναι το μοναδικό νέο μοντέλο της Alfa Romeo, στο άμεσο μέλλον καθώς στην γκάμα της ιταλικής φίρμας θα προστεθεί επίσης και το σπορ προδιαγραφών μοντέλο Alfieri το οποίο αναμένεται να κατασκευάζεται στην έδρα της Alfa, Modena.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024