
The Times : Τόρις ζητούν παραίτηση Μέι για να τη… στηρίξουν
Εχουν απαιτήσει να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από το αξίωμα της πρωθυπουργού και την ηγεσία του κόμματος.
Οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ενωση «αν πει πότε παραιτείται», γράφει η εφημερίδα The Times.
Οι Τόρις πιστεύεται ότι έχουν απαιτήσει από τη Μέι να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από το αξίωμα της πρωθυπουργού και την ηγεσία του κόμματος για να αμβλυνθεί η αντίσταση στο σχέδιό της για το διαζύγιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.
Εάν η Μέι υποσχεθεί να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά το Μπρέξιτ, στις 29 Μαρτίου 2019, αυτό θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση στο εσωκομματικό σκηνικό, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, που επιδιώκουν το Ηνωμένο Βασίλειο να κλείσει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ όπως αυτή που οι Βρυξέλλες διαπραγματεύθηκαν με τον Καναδά, προσθέτει η εφημερίδα.
- Ιράν: Μόλις ο ένας στους τρεις Αμερικανούς υπέρ του πολέμου των ΗΠΑ
- Ιράν: Ο Τραμπ μιλάει για πιθανότητα συμφωνίας, ενώ η Τεχεράνη δεν διεξάγει «καμιά διαπραγμάτευση»
- Ουκρανία: 7 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα
- Τι είναι τα σύννεφα φωτιάς που έκαναν την εμφάνισή τους στην Γαλλία για πρώτη φορά
- Υεμένη: Πλήγματα κατά αγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθοι
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους, εμπόριο και επισιτιστική ασφάλεια, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ

