Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ για κατώτατο: Σε μία δεκαετία η επαναφορά στα προ κρίσης επίπεδα

ΓΣΕΕ για κατώτατο: Σε μία δεκαετία η επαναφορά στα προ κρίσης επίπεδα

Η ΓΣΕΕ αποδυναμώνει τη ρητορική της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Την στιγμή που η Κομισιόν βάζει «φρένο» στην κυβερνητική πρόθεση για διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, εντός του 2019, μία στο τέλος Ιανουαρίου του 2019 και δεύτερη τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου η ΓΣΕΕ αποδυναμώνει τη ρητορική της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας πως αυτή δεν θα ξεπεράσει τα 15 ευρώ μηνιαίως, με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει επίσης ότι το 2020 που θα μειωθεί το αφορολόγητο, η όποια αύξηση όχι μόνο θα εξανεμιστεί αλλά ο εργαζόμενος θα έχει και λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα στο πορτοφόλι του.

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, η διάσωση των συντάξεων προκαλεί παρενέργειες στην αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου του 2019, δεδομένου ότι οι δανειστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι για περαιτέρω παραχωρήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία με την στάση που κράτησε και τα μέτρα που υιοθέτησε όλο το προηγούμενο διάστημα δημιούργησε τα ζητήματα που σήμερα προσπαθεί να διευθετήσει.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΓΣΕΕ θεωρώντας ότι η επικείμενη αύξηση των κατώτατων αποδοχών κινδυνεύει να αποδειχθεί “δώρον- άδωρον” για τους εργαζόμενους, αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας για την αναπροσαρμογή τους μέσω της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Η ΓΣΕΕ ζητά άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και υπογραμμίζει πως με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα απαιτηθούν τουλάχιστον δέκα χρόνια για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα (751 ευρώ).Γ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024