Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερα από 100 τα θύματα της χημικής επίθεσης στο Χαλέπι

Περισσότερα από 100 τα θύματα της χημικής επίθεσης στο Χαλέπι

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, η μεγαλύτερη συμμαχία ανταρτών στις βορειοδυτικές επαρχίες του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή

Περισσότερα από 100 (107) είναι τα κρούσματα ασφυξίας από την επίθεση με «τοξικά αέρια» στο Χαλέπι, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κατηγόρησαν τους αντάρτες γι’ αυτό. Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, η μεγαλύτερη συμμαχία ανταρτών στις βορειοδυτικές επαρχίες του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Επικαλούμενο «ιατρικές πηγές», το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι είναι «107 τα περιστατικά με συμπτώματα ασφυξίας», μετά έναν πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για 50 τραυματίες. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «94 κρούσματα ασφυξίας».

Το βράδυ του Σαββάτου, φωτογράφος του AFP στο Χαλέπι είδε να φθάνουν σε ένα νοσοκομείο δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, στους οποίους χορηγήθηκε οξυγόνο.

Σύμφωνα με το Sana, ο αρχηγός της αστυνομίας του Χαλεπίου, Έσαμ αλ-Σίλι, ανέφερε ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσαν τις κατοικημένες περιοχές της πόλης με ρουκέτες που περιείχαν τοξικά αέρια, προκαλώντας κρούσματα ασφυξίας μεταξύ των πολιτών», το Σάββατο το βράδυ.

«Απορρίπτουμε τους ψευδείς ισχυρισμούς του καθεστώτος για μια επίθεση εναντίον του Χαλεπίου που φέρεται να έγινε από τους εξεγερμένους με βλήματα, και ακόμη περισσότερο με βλήματα που περιείχαν αέριο χλωρίου» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Νάτζι Μουστάφα, εκπρόσωπος του συνασπισμού ανταρτών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι πηγές του Παρατηρητηρίου έκαναν λόγο για «οσμή αερίου χλωρίου», σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Από τα τέλη του 2016, το Χαλέπι, η μεγάλη πόλη της βόρειας Συρίας, τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο περιοχές στα δυτικά περίχωρα της πόλης έχουν καταληφθεί από οργανώσεις ανταρτών και τζιχαντιστών, που ελέγχουν τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών της Συρίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024