
Ο Τραμπ πιέζει Μακρόν και ΕΕ με αφορμή τα «κίτρινα γιλέκα»
Ο αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε άμεσα στον γάλλο ομόλογό του, όμως η παρέμβασή του ακολουθεί μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων στη Γαλλία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων»
Ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πιέσεις για μία ακόμη φορά στον Εμανουέλ Μακρόν και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θέματα του εμπορίου και των αμυντικών δαπανών, επισημαίνοντας στον πρόεδρο της Γαλλίας ότι παρακολουθεί από κοντά τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη χώρα του.
«Οι τεράστιες και βίαιες διαδηλώσεις στη Γαλλία δεν λαμβάνουν υπόψη τους σε ποιο βαθμό οι ΗΠΑ κακομεταχειρίστηκαν στο θέμα του εμπορίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο θέμα των δίκαιων και λογικών δαπανών μας για τη μεγάλη μας στρατιωτική προστασία. Αυτά τα δύο ζητήματα πρέπει να επιλυθούν σύντομα» έγραψε ο Τραμπ σε ένα μάλλον ασαφές μήνυμα στο Twitter.
Ο αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε άμεσα στον γάλλο ομόλογό του, όμως η παρέμβασή του ακολουθεί μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων στη Γαλλία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».
- Ο Φουρνιέ MVP της σεζόν στη Stoiximan GBL (vid)
- Europe’s 50 Best Bars 2026: Ελληνικός θρίαμβος – Δύο μπαρ της Αθήνας στην κορυφή, συνολικά έξι διακρίσεις
- Μπακογιάννη: Δεν θα υπάρξει καμία τροπολογία για τον Ντίλιαν – Θα ήμουν απέναντι
- Καμπανάκι για τη χρήση της ΑΙ στην εργασία: «Δεν έχουμε αρχίσει να συνειδητοποιούμε τι πάει στραβά»
- Ήταν ο δυτικός μαρξισμός μια συνωμοσία;
- Πως συνδέουν Μάικ Τζέιμς και Παναθηναϊκό





