Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Έκθετη η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις – Η ΝΔ βάζει στο «κάδρο» τον Τσίπρα

Σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Έκθετη η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις – Η ΝΔ βάζει στο «κάδρο» τον Τσίπρα

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», η ηλεκτρονική αλληλογραφία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου «καίει» τους συναρμόδιους υπουργούς για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, επιβεβαιώνοντας έτσι  ότι όλοι γνώριζαν την εξέλιξη του υπέρογκου χρέους ύψους 120,6 εκατ. ευρώ της ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Έκθετη από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ που εμπλέκουν και υπουργούς  λόγω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Θεόδωρου Κιτσάκου, είναι η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει στο «κάδρο» και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να σιωπά άλλο.

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», η ηλεκτρονική αλληλογραφία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου «καίει» τους συναρμόδιους υπουργούς για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, επιβεβαιώνοντας έτσι  ότι όλοι γνώριζαν την εξέλιξη του υπέρογκου χρέους ύψους 120,6 εκατ. ευρώ της ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Επιπλέον, φανερώνει ότι υπήρχε ανοχή – αν όχι κεντρική διαχείριση της υπόθεσης – απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου. Οπως αποδεικνύεται από σειρά emails, ο Θ. Κιτσάκος φρόντιζε να κρατά ενήμερο για τους χειρισμούς και τις πρωτοβουλίες του τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, μέσω του διευθυντή του γραφείου του Στέλιου Αποστόλου, ο οποίος τον εκπροσωπεί σε διάφορες περιστάσεις.

Τα «άκρως εμπιστευτικά» emails του κ. Κιτσάκου

Η σχέση Φλαμπουράρη με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται στο δημοσίευμα,  δεν επιτρέπει αμφιβολίες ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον ήταν σε γνώση της επιχείρησης λεηλασίας της ΔΕΠΑ. Στη λίστα των προσώπων στα οποία κοινοποιούσε τα «άκρως εμπιστευτικά» emails του ο κ. Κιτσάκος είχε συμπεριλάβει τον συνεργάτη του Γιάννη Δραγασάκη Δημήτρη Κοντοφάκα, συντονιστή του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ, ενός εκ των δύο μετόχων της ΔΕΠΑ με ποσοστό 35% και το ΤΑΙΠΕΔ να κατέχει το 65%.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Θ. Κιτσάκος ισχυρίστηκε ότι γνώριζαν τους χειρισμούς του οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας και Θεοδώρα Τζάκρη.

Το σχέδιο για τη διαγραφή χρεών της ELFE

Τα emails που έχει στείλει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος προς κυβερνητικούς παράγοντες είναι διαφωτιστικά για το πώς καταστρώθηκε το σκανδαλώδες σχέδιο της διαγραφής μέρους του χρέους της ELFE με την ανταλλαγή ακινήτων που δεν ανήκαν στην εταιρεία αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο και επιπλέον είναι δεσμευμένα και έχουν εμπράγματα βάρη.

Στις 21 Ιανουαρίου 2017 ο Θ. Κιτσάκος στέλνει email με αποδέκτες τους Αλ. Μπακούρο (σύμβουλο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης), Δ. Κοντοφάκα, Γρ. Στεργιούλη (ΕΛΠΕ) και Αντ. Λεούση (ΤΑΙΠΕΔ). Αντικείμενο: ELFE. Ενδειξη: «Πολύ σημαντικό».

Το δεύτερο email, με την ένδειξη «άκρως εμπιστευτικό», αποστέλλεται στις 24 Φεβρουαρίου 2017 από τον Θ. Κιτσάκο στον Στ. Αποστόλου, τον συνεργάτη του Αλ. Φλαμπουράρη, με θέμα: ELFE Επικαιροποίηση.

Το τρίτο «άκρως εμπιστευτικό» email στέλνεται στις 28 Απριλίου 2017 στους Στ. Αποστόλου και Μιχάλη Νικολακάκη, διευθυντή του γραφείου υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος και πιο έμπιστου συνεργάτη του κ. Σταθάκη από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση.

Δέκα ημέρες μετά το τρίτο email, στις 8 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΑ, στην οποία ο Θ. Κιτσάκος ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τον κ. Σταθάκη σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στο Καλοχώρι.

ΝΔ: Δεν μπορεί να κρύβεται άλλο ο κ. Τσίπρας

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε «σηκώσει» από την αρχή το θέμα με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ επιρρίπτοντας ευθύνες σε κυβερνητικούς αξιωματικούς για τους χειρισμούς.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η ΝΔ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, βάζοντας στο «κάδρο» και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις των εφημερίδων “Βήμα της Κυριακής” και “Καθημερινή” δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πρόσφατες αναφορές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κιτσάκου ότι οι ενέργειες του συντονίζονταν από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνονται πια και με ακλόνητα στοιχεία».

Τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΠΑ και τα emails που δημοσιοποιούνται σήμερα, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  «δείχνουν ότι τουλάχιστον τρεις υπουργοί και συγκεκριμένα οι κ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης σχεδίαζαν με παράνομο τρόπο την ανταλλαγή συγκεκριμένων ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου και σε όφελος της εταιρείας ELFE, ενώ γνώριζαν ότι αυτά ήταν και υπερτιμημένα και κυρίως δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Ο κ. Τσίπρας, σημειώνει η ΝΔ,  «δεν μπορεί να κρύβεται άλλο για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο που εξελίσσεται σε κορωνίδα της διαφθοράς της κυβέρνησής του.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά, όταν διώκονται σε βαθμό κακουργήματος 15 άτομα μεταξύ των οποίων και  ο κ. Κιτσάκος, τον οποίον ο ίδιος τοποθέτησε στο τιμόνι της ΔΕΠΑ με αποστολή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη. Οι εμπλεκόμενοι υπουργοί κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον υπόδικο επιχειρηματία».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024