«Ισορροπημένη» χαρακτηρίζει τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πήρε το πράσινο φως από στις Βρυξέλλες.

Σε μήνυμά του ωστόσο στο Twitter, ο έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι η νέα συμφωνία δεν πρέπει να αποτελεί προηγούμενο για τρίτες χώρες.

«Η σημερινή συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισορροπημένη, αποτελεί δε, μια δύσκολη αλλά ιστορική καμπή για την ΕΕ. Οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα της και στη μελλοντική εταιρική σχέση ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει, ενώ προσθέτει:

«Η νέα συμφωνία ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αναδεικνύει τη μοναδικότητα της σχέσης με το πρώην μέλος και να μην αποτελεί προηγούμενο για τρίτες χώρες. Να διασφαλίζει το σημερινό επίπεδο προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων στα προϊόντα και να περιλαμβάνει την υφιστάμενη συμφωνία για τον τουρισμό».

Αναφερόμενος δε, στο Κυπριακό μετά και τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, χαρακτήρισε «κλειδί» για την επανέναρξη του διαλόγου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση την ουσιαστική προπαρασκευή στον τομέα της Ασφάλειας, στη βάση του πλαισίου που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κοινός στόχος η επανέναρξη του διαλόγου για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Κλειδί η ουσιαστική προπαρασκευή στο τομέα της Ασφάλειας, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο και σε σειρά ευρωπαϊκών θεμάτων» έγραψε ο κ. Τσίπρας στο Τwitter.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο