Την πρώτη θέση κατέλαβε στις εκλογές του ΟΤΟΕ η παράταξη της ΔΗΣΥΕ, με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Σταύρο Κούκο.

Συγκεκριμένα, οι τραπεζοϋπάλληλοι έδωσαν 28 έδρες στη ΔΗΣΥΕ, αυξάνοντας κατά μία έδρα τη μέχρι πρότινος δύναμή της. Τα ακριβή και οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Στα πρόχειρα αποτελέσματα, αποτυπώνεται και η μεγάλη πτώση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει μαζί με τα στελέχη που πλέον πρόσκεινται στη ΛΑΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΣΥΕ τονίζει:

«Η δύναμη που εξασφάλισε η ΔΗΣΥΕ στη νέα ηγεσία της ΟΤΟΕ δημιουργεί ελπίδες για τη πορεία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων που θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την εργασία και τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων στη νέα εποχή. Ταυτόχρονα, αυξάνει τις δυνατότητες του κλάδου για μια μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική παρέμβαση και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου οι Τράπεζες να υποχρεωθούν σε έναν πραγματικά ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο για τη στήριξη της πραγματική οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών» τονίζει η ΔΗΣΥΕ και καταλήγει: «Η ΔΗΣΥΕ είναι εδώ δυνατή, αποφασιστική και έτοιμη να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν. Να συνεργαστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά η επόμενη μέρα να είναι η αφετηρία της οριστικής απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στις πραγματικές ανάγκες του τόπου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο