Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν και για τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν και για τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη

Έως τώρα δεν είναι σαφές πώς ο Γκιουλέν συνδέεται με την δολοφονία του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας

Κατηγορίες εναντίον του Φετουλάχ Γκιουλέν και 27 ακόμα υπόπτων απήγγειλαν οι τουρκικές εισαγγελικές Αρχές σχετικά με την δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα το 2016.

Σύμφωνα με το Anadolu, στα δικόγραφα κατονομάζονται επίσης τέσσερα «ανώτερα στελέχη» του δικτύου Γκιουλέν, με τους υπόπτους να κατηγορούνται για τρομοκρατική δολοφονία, παραβίαση της συνταγματικής τάξης και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

Έως τώρα δεν είναι σαφές πώς ο Γκιουλέν συνδέεται με την δολοφονία του πρέσβη Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Ο δολοφόνος, ο οποίος είχε εισβάλει στην εκδήλωση όπου μιλούσε ο Καρλόφ χρησιμοποιώντας την αστυνομική ταυτότητά του, φώναξε «μην ξεχνάτε το Χαλέπι, μην ξεχνάτε την Συρία» μετά τον φόνο.

Αρχικά, η εκτίμηση ήταν πως ο δράστης επιτέθηκε στον Καρλόφ ως αντίποινα για την ρωσική στρατιωτική επέμβαση υπέρ του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία, και ειδικά για τους βομβαρδισμούς της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Χαλέπι.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία θεωρεί πως ο Γκιουλέν ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του ίδιου έτους και έχει προσάψει στον ιμάμη πλειάδα αδικημάτων. Ο κ. Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Άγκυρα έχει ζητήσει επανειλημμένα την έκδοσή του.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024