Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκοπήσεις: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα

Δημοσκοπήσεις: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα

Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις (Public Issue και Pulse) παρουσιάζουν για την κυβέρνηση εικόνα κατάρρευσης

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ παροχών με προεκλογικό «άρωμα», ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο… κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις (Public Issue και Pulse) παρουσιάζουν για την κυβέρνηση εικόνα κατάρρευσης. Και στις δύο δημοσκοπήσεις, η ΝΔ προηγείται με τεράστια διαφορά (16,5% και 9,5%) ενώ στη μία από αυτές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία προκαλώντας έτσι έναν πρόσθετο «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας το τελευταίο διάστημα  έχει βγει μπροστά στη λογική του «Αλέξη δώστα όλα» σε μία επιχείρηση συσπείρωσης των ψηφοφόρων του, προσπάθεια όμως η οποία μέχρι στιγμής δεν αποδίδει καρπούς.

Είναι ενδεικτικό ότι στην εκτίμηση ψήφου της Public Issue (χωρίς αναφορά σε αδιευκρίνιστη ψήφο) δίνει στη ΝΔ καθαρή πρωτιά με 38,5%, στον ΣΥΡΙΖΑ 22%, στο ΚΙΝΑΛ 9,5%, στο ΚΚΕ 7,5% στη Χρυσή Αυγή 7%, ενώ η εκτίμηση είναι ότι εκτός Βουλής θα βρεθούν Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων.

Η Pulse καταγράφει διαφορά 9 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και 9,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 30%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ΚΙΝΑΛ 7,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 6%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ενωση Κεντρώων με 2%, Το Ποτάμι με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%, η Ελληνική Λύση με 1,5% και οι ΑΝΕΛ με 1%.

Βγαίνει στην πρώτη γραμμή για να ανακόψει τη δημοσκοπική κατάρρευση

Το επόμενο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πυκνώσει τις εμφανίσεις του προσπαθώντας να επικοινωνήσει στον κόσμο τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης, θα αναφερθεί στο δίπολο Δεξιάς – Αριστεράς και θα μιλήσει για τη νέα εποχή της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Δεν ήταν τυχαίοι άλλωστε οι χθεσινοί πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού στη Βουλή τόσο για τη διάσωση των συντάξεων, όσο και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες,  στοχευμένες περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την επικράτεια, σε μια προσπάθεια να περάσουν και τα μηνύματα της κυβέρνησης ότι η χώρα εισήλθε σε άλλη φάση και επανήλθε σταδιακά η κανονικότητα.
Για να τύχει ευρύτερης αποδοχής το κυβερνητικό σχέδιο, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν καταλήξει ότι απαιτείται πλέον η κινητοποίηση του συνόλου του κόμματος και της κυβέρνησης.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας θα πυκνώσει τις εμφανίσεις του στη Βουλή και θα επιχειρήσει να έχει αρκετές αναμετρήσεις στην Ολομέλεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΝΔ στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» για την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια.

Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αναστροφή του αρνητικού κλίματος, τόσο για την ίδια όσο και τον πρωθυπουργό, όλα τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Public Issue, για το μήνα Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται με 43% έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 25%, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο 18%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Τα ποσοστά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 4 μονάδες.

Από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έκτος σε δημοφιλία, καθώς προηγείται μόνο από αυτούς των ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024