Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντιμιτρόφ για άσυλο Ουγγαρίας σε Γκρούεσφκι: Είναι ειρωνικό και παράδοξο

Ντιμιτρόφ για άσυλο Ουγγαρίας σε Γκρούεσφκι: Είναι ειρωνικό και παράδοξο

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα για την ΠΓΔΜ, αλλά είναι ένα πρόβλημα και για την ΕΕ και για την αξιοπιστία της αρχής του κράτους δικαίου στην ΕΕ» ο σκοπιανός ΥΠΕΞ

«Είναι ειρωνικό και παράδοξο για ένα κράτος – μέλος της ΕΕ να δίνει προστασίας σε έναν κατάδικο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στην απόφαση της Ουγγαρίας να παραχωρήσει άσυλο στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Νικολά Γκρούεφσκι.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Δανό ομόλογό του, ο σκοπιανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως για την επίλυση της υπόθεσης με τις ουγγρικές αρχές, η ΠΓΔΜ θα επιμείνει στο σεβασμό του κράτους δικαίου και θα λάβει υπόψη όλα τα εθνικά της συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος για καλές διμερείς σχέσεις με την Ουγγαρία.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα για την ΠΓΔΜ, αλλά είναι ένα πρόβλημα και για την ΕΕ και για την αξιοπιστία της αρχής του κράτους δικαίου στην ΕΕ» επισήμανε.

«Έχουμε ένα πολύπλοκο πεδίο τώρα, και θα λάβουμε υπόψη όλα τα συμφέροντά μας, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος για καλές σχέσεις με την Ουγγαρία στην επίλυση του τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε» συνέχισε.

«Από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ καταλήξαμε στο συμπέρασμα σύμφωνα με το οποίο απαιτείται νομική επίλυση και λογοδοσία για τις ενδείξεις των ποινικών αδικημάτων που προκύπτουν από τις υποκλαπείσες συνομιλίες του Γκρούεφσκι, απόφαση που υποστηρίχθηκε και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο… Και τώρα η ‘’Μακεδονία’’ ως υποψήφια χώρα κάνει τα πάντα στη χώρα για να εφαρμόσει τις αποφάσεις… Και είναι πραγματικά ειρωνικό και παράδοξο το γεγονός ότι ένας καταδικασθείς, που αντιμετωπίζει τέσσερις άλλες κατηγορίες και πέντε έρευνες, βρίσκει προστασία και παίρνει άσυλο σε ένα κράτος μέλος» συμπλήρωσε ο σκοπιανός υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε συνάντηση με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ, Πέτερ Σιγιάρτο, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, εκεί οι δύο τους θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ανοιχτά την υπόθεση.

Πάντως ανεξαρτήτων με τις αποφάσεις της Ουγγαρίας, η ΠΓΔΜ θα προχωρήσει στη διαδικασία αιτήματος έκδοσης του, όπως έχει ξεκαθαρίσει από την Τετάρτη η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Ρενάτα Ντεσκόσκα.

Μάλιστα, η  ίδια μιλώντας για το θέμα άφησε αιχμές λέγοντας πως: «συνήθως οι διαδικασίες ασύλου αργούν αρκετά στην Ουγγαρία… Μού κάνει εντύπωση ότι μάλλον ακολουθήθηκαν εξαιρετικά γοργές διαδικασίες για την περίπτωσή του Νίκολα Γκρούεφσκι».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024