Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τη χρήση βίας επιτρέπει στον στρατό στα σύνορα ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ: Τη χρήση βίας επιτρέπει στον στρατό στα σύνορα ο Λευκός Οίκος

Τη χρήση φονικής βίας, όταν κρίνεται απαραίτητο, επιτρέπει ο Λευκός Οίκος στους στρατιώτες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, εν όψει άφιξης του καραβανίου των προσφύγων

Τη χρήση φονικής βίας, όταν κρίνεται απαραίτητο, επιτρέπει ο Λευκός Οίκος στους στρατιώτες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, εν όψει άφιξης του καραβανίου των προσφύγων.

Οι στρατιώτες που έχουν παραταχθεί στα σύνορα θα μπορούν να «εκτελούν εκείνες τις στρατιωτικές προστατευτικές δραστηριότητες που το υπουργείο Άμυνας αναγνωρίζει ως λογικά απαραίτητες», για την προστασία των παραμεθόριων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των «επίδειξης ή χρήσης βίας (και φονικής βίας, όπου είναι απαραίτητο), ελέγχου του πλήθους, προσωρινής κράτησης (…)», όπως αναμεταδίδει το Sputnik από την ιστοσελίδα Military Times.

Η εν λόγω εντολή υπεγράφη από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, αργά την Τρίτη.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση είναι απαραίτητη, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σημειώνουν ότι χιλιάδες μετανάστες που έχουν φτάσει στα σημεία ελέγχου στα σύνορα των ΗΠΑ, κοντά στην Τιχουάνα του Μεξικού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιστατικά βίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Sputnik, σήμερα, η εν λόγω απόφαση ήταν αναγκαία για την προστασία της ακεραιότητας των συνόρων και του προσωπικού των ΗΠΑ.
«Υπό το φως της ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια και προκειμένου να προστατευτεί η ακεραιότητα των νότιων συνόρων, ο πρόεδρος (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ) εξουσιοδότησε το υπουργείο Άμυνας να προστατεύσει το ομοσπονδιακό προσωπικό (…)», παρατήρησε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024