Τη χρήση φονικής βίας, όταν κρίνεται απαραίτητο, επιτρέπει ο Λευκός Οίκος στους στρατιώτες στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, εν όψει άφιξης του καραβανίου των προσφύγων.

Οι στρατιώτες που έχουν παραταχθεί στα σύνορα θα μπορούν να «εκτελούν εκείνες τις στρατιωτικές προστατευτικές δραστηριότητες που το υπουργείο Άμυνας αναγνωρίζει ως λογικά απαραίτητες», για την προστασία των παραμεθόριων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των «επίδειξης ή χρήσης βίας (και φονικής βίας, όπου είναι απαραίτητο), ελέγχου του πλήθους, προσωρινής κράτησης (…)», όπως αναμεταδίδει το Sputnik από την ιστοσελίδα Military Times.

Η εν λόγω εντολή υπεγράφη από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, αργά την Τρίτη.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση είναι απαραίτητη, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σημειώνουν ότι χιλιάδες μετανάστες που έχουν φτάσει στα σημεία ελέγχου στα σύνορα των ΗΠΑ, κοντά στην Τιχουάνα του Μεξικού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιστατικά βίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Sputnik, σήμερα, η εν λόγω απόφαση ήταν αναγκαία για την προστασία της ακεραιότητας των συνόρων και του προσωπικού των ΗΠΑ.
«Υπό το φως της ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια και προκειμένου να προστατευτεί η ακεραιότητα των νότιων συνόρων, ο πρόεδρος (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ) εξουσιοδότησε το υπουργείο Άμυνας να προστατεύσει το ομοσπονδιακό προσωπικό (…)», παρατήρησε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο