Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Άκαρπη η συνάντηση Μέι με Γιούνκερ - Τελεσίγραφο από Μέρκελ

Brexit: Άκαρπη η συνάντηση Μέι με Γιούνκερ – Τελεσίγραφο από Μέρκελ

Χωρίς τελική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Τερέζα Μέι, ενώ το ρολόι μετράει αντίστροφα μέχρι να οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» Βρετανίας και ΕΕ

Χωρίς τελική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η Τερέζα Μέι, ενώ το ρολόι μετράει αντίστροφα μέχρι να οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» Βρετανίας και ΕΕ.

Οι δυο τους συναντήθηκαν για να συζητήσουν για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit. Κατεγράφη πρόοδος, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η τελική συμφωνία, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ. Η συνάντησή τους διήρκησε, σύμφωνα με το Reuters, σχεδόν 1,5 ώρα.

«Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Γιούνκερ και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Η δουλειά συνεχίζεται», επεσήμανε εκπρόσωπος της Κομισιόν, μετά τη λήξη της συνάντησης, χωρίς να προχωρήσει σε παραιτέρω λεπτομέρειες.

Τελεσίγραφο από Μέι

Να παγώσει τη σύνοδο κορυφής για το Brexit απειλεί η Άνγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 24 έως 48 ωρών.

Η γερμανίδα καγκελάριος άφησε να διαρρεύσει μέσω των διπλωματών της στις Βρυξέλλες ότι δεν είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί όταν συναντηθούν οι ηγέτες της ΕΕ και η βρετανίδια πρωθυπουργός την Κυριακή.

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη υπογράψει σχέδιο συμφωνίας 585 σελίδων που καλύπτει τα δικαιώματα των πολιτών, τον οικονομικό διακανονισμό των 39δις λιρών και τα ιρλανδικά σύνορα.

Οι διαπραγματευτές συνεχίζονται με βάσει τους όρους της πολιτικής διακήρυξης, μια περίληψη των επτά σελίδων η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στα υπόλοιπα κράτη μέλη σε συνεδρίαση την Τρίτη ότι η Μέρκελ δεν θα συμμετείχε στη σύνοδο της Κυριακής αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι η ΕΕ είχε προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή διάσκεψης κορυφής.

Οι ηγέτες των 27 άλλων κρατών μελών της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν στις 9.30 π.μ. την Κυριακή πριν την άφιξη της Μέι, η οποία θα καταφτάσει στις 11 το πρωί.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024