Υπονοούμενα για νέα απόβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο άφησε η Μεράλ Ακσενέρ, ηγέτιδα του ακροδεξιού IYI (Καλό Κόμμα), υποστηρίζοντας μάλιστα πως η μεγαλόνησος είναι τουρκική.

Τη στιγμή που ο Ερντογάν στέλνει το Barbaros μαζί με τέσσερα πολεμικά στο οικόπεδο τέσσερα της κυπριακής ΑΟΖ στην Τουρκία φαίνεται πως ξεκινάει ένας άνευ προηγουμένου ανταγωνισμός εθνικισμού. Η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» εξαπέλυσε επίθεση σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, όπως είπε, έβαλε στο στόχαστρο την Κύπρο απειλώντας με νέα απόβαση.

Η πρώην προεδρική υποψήφια κατήγγειλε «ιμπεριαλιστικές» δραστηριότητες σε βάρος της Τουρκίας στην Μεσόγειο για την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. «Η Αϊσέ θα πάει ξανά διακοπές», προσέθεσε με αιχμηρό τρόπο χρησιμοποιώντας τη φράση που ήταν και το συνθηματικό για να ανάψει το πράσινο φως και να ξεκινήσει ο Αττίλας για την Κύπρο το 1974.

Τόνισε μάλιστα πως η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική.

Η τοποθέτηση Ακσενέρ εν πολλοίς αντανακλά τον έντονα εθνικιστικό τόνο που επικρατεί στην τουρκική δεξιά.

Από την άλλη, σημειώνεται πως ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν έκανε αναφορά στην Κύπρο κατά την τοποθέτησή του ενώπιον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος AKP, την Πέμπτη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο