Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη

Η Ομοσπονδία εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας»

Παναττική στάση εργασίας από τις 7 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αύριο, Πέμπτη, με αφορμή την κατάθεση προϋπολογισμού του έτους 2019, όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

«Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των Νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ακόμη το 60% του συνόλου του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση» προσθέτει.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται, επίσης, στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των Μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024