Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την καθαρίστρια βρε αθεόφοβοι;

Την καθαρίστρια βρε αθεόφοβοι;

Η γυναίκα διορίστηκε το 1996 με ΑΣΕΠ, την «τσάκωσαν» αυτήν την εγκληματία, τον θηλυκό… Ακη Τσοχατζόπουλο, την δίκασαν και της έριξαν 15 χρόνια φυλακή πρωτόδικα

Μια γυναίκα αποφασίζει να πλαστογραφήσει το πιστοποιητικό γνώσεών της και από την πέμπτη δημοτικού να δείξει ότι πήρε απολυτήριο στην έκτη. Μια χρονιά, ένα πλαστό έγγραφο κι όλα αυτά γιατί; Για να διοριστεί καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό.

Η γυναίκα διορίστηκε το 1996 με ΑΣΕΠ, την «τσάκωσαν» αυτήν την εγκληματία, τον θηλυκό… Ακη Τσοχατζόπουλο, την δίκασαν και της έριξαν 15 χρόνια φυλακή πρωτόδικα.

Η γυναίκα αυτή βρίσκεται ακόμη στη φυλακή και οι συνάδελφοί της στέλνουν παντού επιστολές και ζητούν την αποφυλάκισή της. Τι έκανε αυτή η καθαρίστρια; Πλαστογραφία για να βγάζει 600 ευρώ το μήνα. Πόσα ζημίωσε το κράτος αυτή την 20ετία; Πάνω – κάτω 140 χιλιάδες ευρώ. Προσοχή, αν και παράνομα διορισμένη αυτή η γυναίκα τα δούλεψε αυτά τα λεφτά. Καθάριζε πατώματα και τουαλέτες για ένα μεροκάματο. Είχε οικογένεια, σύζυγο με αναπηρία, παιδιά, κάποιος έπρεπε να δουλέψει.

Εκανε πλαστογραφία; Ναι; Παρανόμησε και όλοι πρέπει να είναι ίσοι έναντι του νόμου; Βεβαίως. Αλλά βρε αθεόφοβοι δικαστές, αυτή τη γυναίκα την δικάσατε 15 χρόνια; Μα είναι δυνατόν να εξαντλείται η αυστηρότητα του νόμου σε μια καθαρίστρια;

Και καλά; Ο νόμος Παρασκευόπουλου που έχει βγάλει από τη φυλακή πάνω από 10 χιλιάδες καταδικασμένους, βιαστές, δολοφόνους, καταχραστές του Δημοσίου, τον… κύριο Energa, αυτή την κακόμοιρη γυναίκα δεν την έπιασε; Κανείς δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή της;

Αυτό το περιστατικό αναδεικνύει μια στρεβλή κατάσταση που επικρατεί. Ναι, η γυναίκα αυτή παρανόμησε και με κάποιο τρόπο έπρεπε να τιμωρηθεί. Είναι όμως τιμωρία να την δικάζουν για 10 ή για 15 χρόνια στη φυλακή; Και είναι δικαιοσύνη να την κρατούν σε ένα κελί αντί να της δώσουν μια ευκαιρία να ζήσει;

Αν δηλαδή αυτή που «έφαγε» (δεν έφαγε, τα δούλεψε είπαμε) 140 χιλιάρικα σε 20 χρόνια τιμωρήθηκε με τέτοια βαριά ποινή ο Τσοχατζόπουλος πόσο έπρεπε να δικαστεί;

Αυτοί που έφαγαν εκατομμύρια ευρώ, πολιτικοί ή επιχειρηματίες ποια ποινή τους πρέπει.

Ακούμε ότι ο ένας επιχειρηματίας γλίτωσε περί τα 100 εκατ. ευρώ οφειλές λόγω παραγραφής επειδή πέρασε μια πενταετία.

Ακούμε ότι στην υπόθεση της Energa χάθηκαν καμιά 300αριά εκατομμύρια αλλά για κάποιους μυστήριους λόγους ο ένας κατηγορούμενος γλεντάει κι ο άλλος παρ’ ολίγον να βγει από τον Κορυδαλλό λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ακούμε ότι άλλος, μεγάλης οικογένειας γόνος φέσωσε καμιά 200αριά εκατομμύρια το κράτος και τις τράπεζες αλλά περνάει μια χαρά χωρίς να τον ενοχλεί κανείς διότι έχει… μπάρμπα στην κυβέρνηση.

Και πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ καταγγέλλει σημεία και τέρατα στην εταιρεία και ευνοϊκή μεταχείριση του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη.

Ενώ ακόμη αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για το πώς η κυβέρνηση προσπάθησε να πουλήσει 700 εκατ. ευρώ λιγότερο το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Απειρα τα παραδείγματα σκανδάλων από τη Μεταπολίτευση και μετά που ποτέ δεν έφτασαν στη Δικαιοσύνη και ποτέ δεν τιμωρήθηκε κανείς. Και στην περίπτωση της καθαρίστριας από τον Βόλο δεν ισχύει το «μαζί τα φάγαμε».

Μια καθαρίστρια είναι βρε παιδιά, που προσέχει τα παιδιά μας στο βρεφονηπιακό σταθμό. Λίγο έλεος δεν υπάρχει; Που είναι η ευαισθησία των δικαστών; Που είναι η ευαισθησία των κυβερνώντων; Μόνο για να κάνει ο Κουφοντίνας βόλτες ενδιαφέρονται; Και η καθαρίστριά του; Να μην πάει στα παιδιά της;

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024