«Black Friday» στο Χρηματιστήριο – Κάτω από τις 610 μονάδες
Πτωτικά κινείται η αγορά υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων
Κύμα ρευστοποιήσεων σαρώνει τις τραπεζικές μετοχές σε Ευρώπη και Αθήνα.
Στην Ευρώπη έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για τη διασύνδεση του χρηματοπιστωτικού κλάδου με υπερχρεωμένες χώρες, ενώ εντείνονται και οι φόβοι για τον αντίκτυπο από ένα no deal στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Στην Αθήνα ο τραπεζικός κλάδος δεν μπορεί να «σηκώσει» κεφάλι αφού το σφυροκόπημα συνεχίζει για πέμπτη συνεδρίαση οδηγώντας δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας σε ιστορικά χαμηλά και σε απογοητευτικά χαμηλά επίπεδα τις κεφαλαιοποιήσεις τους.
Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 2,30% στις 602,094 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,11 εκατ. ευρώ ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 4,24% στις 418,26 μονάδες.
Η επιδείνωση του κλίματος στο Χρηματιστήριο, σε συνδυασμό με τις διεθνείς πιέσεις, επιβαρύνουν σήμερα και την εικόνα των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να έχει εκτοξευθεί στο 4,67% από 4,55% χθες, τη στιγμή που το ιταλικό 10ετές ομόλογο, παρά τις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019, διαμορφώνεται στο 3,65%.
Στο ταμπλό η Alpha Bank υποχωρεί κατά 5,34%, με την Πειραιώς να χάνει 4,54% και την Εθνική να είναι στο -3,44%. Πτώση 2,60% και 2,18% καταγράφουν οι ΟΛΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Eurobank, Μυτιληναίο, Motor Oil, ΔΕΗ και Aegean.
Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΕΥΔΑΠ, Grivalia, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Φουρλής και Τιτάν, με τις Σαράντης, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα να μην έχουν πρόσημο.
- Βενεζουέλα: Μητέρα και τρία παιδιά επιβίωσαν επί 11 ημέρες στα ερείπια μετά τον καταστροφικό σεισμό
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
- Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνεις «ανακωχή» με το στρες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442