Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο μας στοιχίζουν ο «λαστιχάς» και ο πωλητής λαμπτήρων του νοσοκομείου Σαντορίνης

Πόσο μας στοιχίζουν ο «λαστιχάς» και ο πωλητής λαμπτήρων του νοσοκομείου Σαντορίνης

Ένας άνθρωπος που άλλαζε λάστιχα μπορεί να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο, ενώ ο πωλητής λαμπτήρων να τοποθετηθεί διευθυντής διοικητικού. Και αυτοί οι δύο να μας στοιχίζουν μαζί 20.000 ευρώ σε ένα δίμηνο σε μισθούς, ενοίκια και ταξίδια

Ένας άνθρωπος που άλλαζε λάστιχα μπορεί να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο, ενώ ο πωλητής λαμπτήρων να τοποθετηθεί διευθυντής διοικητικού. Και αυτοί οι δύο να μας στοιχίζουν μαζί 20.000 ευρώ σε ένα δίμηνο σε μισθούς, ενοίκια και ταξίδια.

Πρόκειται για τις επιλογές του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δεν είναι μόνο ότι επιλέγει τις θέσεις, δεν είναι μόνο ότι τις μοιράζει σε φίλους και γνωστούς του… αλλά εκπλήσσει με τις επιλογές που κάνει σχετικά με τις θέσεις ευθύνης.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ «κάποιοι κολλητοί της Κυβέρνησης, έχουν συνάψει πριγκιπικά συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας».

Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, ο οποίος στις 9 Ιανουαρίου 2018 από ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη θα κάνει βουτιά «στα βαθιά» και θα τοποθετηθεί διοικητής στο νοσοκομείο Θήρας με μισθό… 3.897 ευρώ!

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η Υπουργική Απόφαση ορίζει, στο ποσό αυτό, πως περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως αποδοχές αυτού.

Σύμφωνα πάντα με την ΠΕΟΔΗΝ, εκτός την από παραχώρηση σπιτιού που νοικιάζεται από την ΑΕΜΥ Α.Ε. ο κος Πανοτόπουλος από 18 Σεπτεμβρίου έως 9 Νοεμβρίου, δηλαδή για διάστημα ενάμιση μήνα, έλαβε επιπλέον για οδοιπορικά έξοδα, μετακίνηση εκτός έδρας με διάφορες αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια το ποσό 3.677.

Όπως όμως αποδεικνύουν έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «Πρώτο Θέμα», τα ταξίδια αφορούσαν τη «συμμετοχή στο ΔΣ της ΑΕΜΥ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) και την προώθηση θεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στο Υπουργείο Υγείας», ενώ άλλη φορά «την κατάρτιση του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ Α.Ε.» και άλλες «συμμετοχή στην αξιολόγηση των ΙΔΑΧ».

Έτσι, το συνολικό κόστος των ταξιδιών μαζί με την ημερήσια αποζημίωση προϋπολογίζεται σε 3.677 ευρώ. Μαζί με τους μισθούς δύο μηνών, τη μίσθωση κατοικίας στη Σαντορίνη (450 ευρώ μηνιαίως) αλλά και αυτοκινήτου, ο πρώην «λαστιχάς» και νυν πρόεδρος του νοσοκομείου Θήρας στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους τουλάχιστον 11.471 το τελευταίο δίμηνο.

Από την άλλη, ο διοικητικός διευθυντής στο νοσοκομείο Θήρας με μισθό 2.427 ευρώ περίπου, όπως προκύπτει από το Μισθολογικό Κλιμάκιο 16 (1.977 ευρώ) και το επίδομα θέσης (450 ευρώ). Επιπλέον μέσα σε ένα μήνα, από τις 4 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου, έλαβε επιπλέον ποσό 2.553 ευρώ με πέντε αποφάσεις που έχουν δημοσιευθεί στη Διαύγεια.

Μαζί με τους μισθούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, το ποσό που κατέβαλλε το ελληνικό Δημόσιο – δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι – για το συγκεκριμένο στέλεχος του νοσοκομείου έφτασε τις 7.353 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, από τη δαπάνη των ταξιδιών των στελεχών του γενικού νοσοκομείου Θήρας, έγινε ανάκληση ποσού 1020 ευρώ από τον διοικητή και 800 ευρώ από τον διευθυντή, συμπληρώνοντας πως «για ένα μήνα μια χαρά είναι και αυτά».

Και καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.  ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Αξιοκρατία Σύριζα».

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Μαρτίου, η εφημερίδα «Δημοκρατία», είχε αποκαλύψει πως  ο Χαράλαμπος Πανοτόπουλος «δεξί χέρι» του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, είχε διοριστεί ως εντεταλμένος σύμβουλος στην ΑΕΜΥ, με αρμοδιότητα αντιπροέδρου στο ΓΝ Θήρας στη Σαντορίνη.

Μάλιστα, όπως αποκάλυπτε ο διορισμός είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 9 Ιανουαρίου 2018 (ΑΔΑ: Ω9ΣΤ465ΦΥΟ-Ρ21).

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, εκτός από το ύψος των αποδοχών μεγάλη εντύπωση προκαλούσε το βιογραφικό του Χαράλαμπου Πανοτόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι μηχανολόγος μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά.

Έως και το 2012 διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2015 που ο κ. Πολάκης ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας διορίστηκε στον πολιτικό του γραφείο με απόφαση ανηρτημένη στη Διαύγεια στις 24 Μαρτίου 2017.

Τότε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είχε απαντήσει στο δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, κάνοντας λόγο για «ταϊσμένα τρωκτικά του ΚΕΕΛΠΝΟ» που έχουν βγει «στην πίστα της λάσπης και της διαστρέβλωσης για να θολώσουν την εικόνα του σκανδάλου Novartis και να μας διαβάλλουν με απίστευτα ψέμματα πιστεύοντας οι κακόμοιροι πως θα σταματήσουμε».

Ωστόσο και τότε είχε αποφύγει να απαντήσει σε ότι αφορά στον διορισμό του στενού του συνεργάτη καταλήγει λέγοντας «Μην σπρώχνεστε παληκάρια! Εχει για όλους… Δεν μας ακουμπάει η λάσπη σας!».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024