«Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα, για όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών για συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον μητροπολίτη Πειραιώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η κυρία Σπυράκη απάντησε ότι «δεν έχω υπόψη μου τα ραντεβού αυτά» επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση σε όσα ανακοίνωσαν Τσίπρας-Ιερώνυμος».

Μιλώντας στο στο ΘΕΜΑ 104,6 η κ.Σπυράκη υπογράμμισε ότι «από θέση αρχής η ΝΔ είπε ότι διαφωνεί με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών μόνο και μόνο για να κάνει προεκλογικές προσλήψεις η κυβέρνηση, ενώ δεν έχουμε αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε,  οι φορολογούμενο να πληρώσουν και τους κληρικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι πολύ κρίσιμο το δημοσιονομικό κομμάτι».

Όσον αφορά,  στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, η Μαρία Σπυράκη απάντησε ότι «η μεθοδολογία του Χότζα εφαρμόστηκε και στο θέμα των συντάξεων. Η κυβέρνηση συμφώνησε και ψήφισε δύο φορές την περικοπή των συντάξεων. Μπορούν να επαίρονται ότι με τη μεεθοδολογία του Χότζα τα πάνε καλά, δεν μπορούν να επαίρονται για την ανάπτυξη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο