Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Εισβολή μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Στο υπουργείο Εργασίας εισέβαλαν εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητώντας συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Στο υπουργείο Εργασίας εισέβαλαν πριν από λίγα λεπτά εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητώντας συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, είχε προγραμματίσει για σήμερα το κλείσιμο όλων των δημοτικών γκαράζ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά ατυχήματα.

Η «παρέμβαση» των μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίηθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός οδηγού απορριμματοφόρου του δήμου Αλίμου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, το πλαίσιο κινητοποίησης στις 19 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση με αφορμή την απώλεια δύο συναδέλφων τους και τον τραυματισμό ενός ακόμη εν ώρα εργασίας.

 Χθες, ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι  τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στον κλάδο.
Διαβάστε ολόκληρη τη ανακοίνωση

«Μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες, χάθηκαν δύο συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας και άλλος ένας τραυματίστηκε.

Δυστυχώς,σχεδόν καθημερινά πια, έχουμε εργατικά ατυχήματα, κάποια από αυτά κιόλας δεν «καταγράφονται » ..Για τα ατυχήματα αυτά ή τα δυστυχήματα δεν φταίει «το κακό το ριζικό μας», «η κακιά η ώρα» που ακούμε να λένε κάποιοι δήμαρχοι. Τις αιτίες τις γνωρίσουμε όλοι καλά και πρώτα και κύρια οι συνάδελφοι μας που παίζουν την ζωή τους κάθε μέρα κορώνα γράμμα.

Αιτία είναι τα κακοσυντηρημενα οχήματα, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού, η ελαστικοποιηση των σχέσεων εργασίας, η έλλειψη μέσων προστασίας.. βλέπετε κάποιοι δήμαρχοι την ασφάλεια των εργαζομένων την βλέπουν ως κόστος που πρέπει να «περιοριστεί» θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.. αιτία είναι η συνεχής απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας από την πλειοψηφία των δημάρχων, προκειμένου να δοθούν βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβέρνηση έχει βάλει πλώρη για τον περιορισμό των ειδικοτήτων που εντάσσονται στα ΒΑΕ, έχει δεσμευθεί βλέπετε στους» θεσμούς» και φυσικά στο κεφάλαιο, για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΈΡΑΣΕΙ».

Συνάντηση εκπροσώπων ΠΟΕ-ΟΤΑ με Νεφελούδη

Συνάντηση πραγματοποιούν, αυτήν την ώρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Παναγιώτης Κορφιάτης, με εκπροσώπους της ΟΠΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα εργατικά ατυχήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024