Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρώμη: Ο προϋπολογισμός μας δεν θα αλλάξει

Ρώμη: Ο προϋπολογισμός μας δεν θα αλλάξει

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως το ιταλικό χρέος έχει αυξηθεί λιγότερο από αυτό της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη

Η συζήτηση τις ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό συνεχίζεται, τόνισε τη Δευτέρα ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν πρόκειται να αλλάξει σχέδια.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο κ. Τρία σημείωσε πως ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός αποφάσισε να σχεδιάσει έναν «ήπια επεκτατικό» προϋπολογισμό. Όπως επισήμανε, η Κομισιόν μπορεί να δει τον προϋπολογισμό με διαφορετικό μάτι, αλλά πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν τελικά θα το κάνει.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε πως τα τελευταία χρόνια η Γαλλία είχε πολύ υψηλότερο έλλειμμα από αυτό της Ιταλίας και συνεχίζει να έχει. Υπογράμμισε μάλιστα, πως το ιταλικό χρέος έχει αυξηθεί λιγότερο από αυτό της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη.

«Η αύξησή του είναι πιο περιορισμένη από εκείνη άλλων χωρών» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα της Ιταλίας είναι η κληρονομιά του περασμένου αιώνα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει προκατάληψη κατά της Ιταλίας, αλλά προκατάληψη κατά συγκεκριμένων οικονομικών ιδεών.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024