Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραγγέλνουμε περισσότερο παχυντικά φαγητά εάν το κάνει και ο φίλος μας

Παραγγέλνουμε περισσότερο παχυντικά φαγητά εάν το κάνει και ο φίλος μας

Αυτό που επίσης απεδείχθη είναι ότι η ανθυγιεινή επιλογή από το δεύτερο άτομο γινόταν κυρίως όταν συμπαθούσε το πρώτο άτομο και ενδιαφερόταν για τα αισθήματά του

Οι ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ στην Νότια Κορέα ανακάλυψαν ότι είναι πολύ πιθανό να παραγγείλουμε παχυντικό φαγητό ή ποτό όταν οι ομοτράπεζοί μας παραγγέλνουν πρώτοι κάτι ανθυγιεινό. Και αυτοί που ακολουθούν, παραγγέλνουν κάτι εξίσου ανθυγιεινό για να μην ντροπιάσουν τον πρώτο. Και σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η επιρροή είναι πιο πιθανή όταν ο φίλος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος γιατί νιώθουμε ότι θα τον κάνουμε να νιώσει μεγαλύτερη ντροπή.

Οι ερευνητές πήρανε τα ευρήματά τους από αποδείξεις της καφετέριας του Πανεπιστημίου τους. Βρήκανε ότι οι άνθρωποι που πήγανε μόνοι τους είχαν 50/50 πιθανότητες να διαλέξουν ένα ρόφημα με λίγες ή πολλές θερμίδες. Αλλά εκείνοι που πήγανε με άλλο άτομο  και διάλεξαν δεύτεροι, επέλεξαν κάτι ανθυγιεινό σε ποσοστό 80%. Και αυτός που επέλεξε πρώτος, επέλεγε το ίδιο και αν ήταν μόνος του. Αυτό που επίσης απεδείχθη είναι ότι η ανθυγιεινή επιλογή από το δεύτερο άτομο γινόταν κυρίως όταν συμπαθούσε το πρώτο άτομο και ενδιαφερόταν για τα αισθήματά του.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024