Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαρώνει η κακοκαιρία - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σαρώνει η κακοκαιρία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές της λόγω των χιονοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων

Προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές της λόγω των χιονοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς.

Τέλος, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής- Λιβαδίων, στο Κιλκίς.

Προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Την ίδια στιγμή, χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά εξαιτίας των έντονων θυελλωδών ανέμων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο δελτίο καιρού, το οποίο γνωστοποιεί το απαγορευτικό απόπλου από Ζάκυνθου και Κεφαλονιά προς Κυλλήνη και αντίθετα, έως τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου.   

Επιδείνωση του καιρού

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και χιόνια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. (ενδεικτικό υψόμετρο 1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1500-1800 μέτρα στα κεντρικά).

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη που μπορούν να φτάσουν τοπικά ακόμη και τα 9 μποφόρ.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτίους νοτιοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά.

Ανεμοι: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα παραθαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και τις πρωινές ώρες της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα από τα βορειοδυτικά.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασια: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας και τις πρωινές ώρες της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ, στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε νοτίους νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024