Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αργεντινή : Εντοπίστηκε υποβρύχιο ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του

Αργεντινή : Εντοπίστηκε υποβρύχιο ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του

Ανακαλύφθηκε την Παρασκευή στον Ατλαντικό, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του, το κουφάρι του υποβρυχίου ARA San Juan του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής

Ανακαλύφθηκε την Παρασκευή στον Ατλαντικό, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του, το κουφάρι του υποβρυχίου ARA San Juan του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής.

«Το υπουργείο Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ενημερώνουν ότι η εξέταση του αντικειμένου 24 το οποίο εντοπίστηκε από την εταιρεία Ocean Infinity με τη βοήθεια μιας τηλεχειριζόμενης συσκευής σε βάθος 800 μέτρων επέτρεψε τον εντοπισμό του ARA San Juan», ανέφερε σε ανάρτησή του το επιτελείο., ανακοίνωσε το επιτελείο μέσω Twitter.

Το υποβρύχιο με 44 μέλη πληρώματος, είχε εξαφανιστεί την 15η Νοεμβρίου το 2017, αφού ανέφερε ότι είχε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

Για την ανακάλυψή του είχαν επιστρατευθεί πλοία, αεροσκάφη, εξοπλισμός και ειδικοί από περίπου δέκα χώρες, από τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία.

Η απώλεια του υποβρυχίου οδήγησε στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Αργεντινής, έναν μήνα αργότερα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΝ της χώρας Ροδόλφο Ραμάζο, τώρα «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο»: «Αφού αναλυθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποβρύχιο, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής Todo Noticias.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024