Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική διαδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στο λαό, θάνατο στο φασισμό» οι διαδηλωτές καταδικάζουν το φασισμό, το ναζισμό καθώς κι αντίστοιχες συμπεριφορές.

Πάνω από 5.000 άτομα έχουν φτάσει έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, με τα πνεύματα να είναι ήρεμα χωρίς προβλήματα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Η κεφαλή της πορείας, αυτή την ώρα στην αμερικανική Πρεσβεία

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

 

 

 

Στην κεφαλή του συλλαλητηρίου βρίσκονται τα μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Νωρίτερα, έξω από την αμερικανική πρεσβεία έφτασε η η κεφαλή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία κρατούν μέλη της ΠΑΣΠ.

Μόλις έφτασαν, οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων φωνάζουν συνθήματα τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν πριν από 45 χρόνια για να πέσει η Χούντα. «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «Ανεξάρτησια, λαϊκή κυριαρχία» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ενα στεφάνι. Ωστόσο, υπό τον φόβο επεισοδίων και εξαιτίας της παρουσίας αντιεξουσιαστών στον χώρο, ο κόσμος που προσήλθε στο Πολυτεχνείο το Σάββατο ήταν λιγοστός.

Η πορεία φτάνει στην αμερικανική Πρεσβεία

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινησε η πορεια απο την πλατεια Κλαυθμωνος με προορισμο την πρεσβεια ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από Dionisis Vithoulkas στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

 

«Φρούριο» η Αθήνα

Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο» καθώς έχουν επιστρατευτεί 5.000 αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια προκειμένου να μπορέσουν να περιορίσουν όσους ταραξίες παρεισφρήσουν στην πορεία και επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Την ίδια ώρα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επεκτάθηκαν σε κεντρικές λεωφόρους. Τροποποιήσεις υπάρχουν και σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Κλειστός είναι από τις 3μμ ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», ενώ στις 4.30μμ έκλεισαν «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».

Φοιτητικά μπλοκ κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο λίγο πριν την μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

 

Στο Πολυτεχνείο φοιτητικό μπλοκ πριν την έναρξη της μεγάλης πορείας

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018