Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία - «Φρούριο» η Αθήνα

Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία – «Φρούριο» η Αθήνα

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια προκειμένου να μπορέσουν να περιορίσουν όσους ταραξίες παρεισφρήσουν στην πορεία και επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων προς την αμερικανική πρεσβεία κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου την οποία κρατούν μέλη της ΠΑΣΠ.

Φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων φωνάζουν συνθήματα τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν πριν από 45 χρόνια για να πέσει η Χούντα. «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «Ανεξάρτησια, λαϊκή κυριαρχία» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια προκειμένου να μπορέσουν να περιορίσουν όσους ταραξίες παρεισφρήσουν στην πορεία και επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί στο κέντρο της Αθήνας ενώ ενδεικτικό των αυξημένων μέτρων που έχει η λάβει η Αστυνομία, είναι ότι θα πετούν συνεχώς πάνω από το κέντρο drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ για να δίνουν εικόνα σε όλα τα σημεία της πόλης για την εξέλιξη της πορείας.

Αυτή την ώρα οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό

Από τις 15:00 έχει ξεκινήσει σταδιακό κλείσιμο των σταθμών του Μετρό.

Κατόπιν εντολής της Αστυνομίας θα προχωρήσει στη διάρκεια της ημέρας σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος έχει κλείσει από τις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που θα κλείσουν στις 16:30.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Ένταση στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου

Στην Αθήνα μέχρι να κλείσουν οι πύλες του ιστορικού κτιρίου της Πατησίων προκειμένου να ακολουθήσει το τελετουργικό με τις ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών κύλησαν όλα ήρεμα χωρίς κανένα απρόοπτο.

Στη Θεσσαλονίκη ωστόσο και συγκεκριμένα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου, σημειώθηκε ένταση όταν φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο στο προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

 Όλα ξεκίνησαν όταν φοιτητές που έχουν αποκλείσει την είσοδο της Σχολής, δεν επέτρεψαν να περάσει το προεδρείο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

Όπως ανέφεραν οι φοιτητές, σύμφωνα με το thestival.gr, δε θα επιτρέψουν την είσοδο σε κανένα, που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την πολιτική των μνημονίων, καθώς και την κατάθεση στεφάνων τόσο από το κυβερνών κόμμα όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

«Φρούριο» η Αθήνα

Στόχος των αστυνομικών που έχουν επιστρατευτεί για την πορεία του Πολυτεχνείου είναι να απομονώσουν όσους επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια αμαυρώνοντας έτσι την πορεία μνήμης για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. «Πονοκέφαλο» για την ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί ότι ένα κτίριο του ΕΜΠ τελεί υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών καθώς φοβούνται μήπως χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για οργανωμένες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών μετά το τέλος της πορείας.

Κλούβες στην οδό Ηρώδου Αττικού

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024