Δεν έχει καταφέρει καθόλου να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το υπάρχον προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 η Ιταλία, αφού όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Κομισιόν, σκέφτεται την επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επιτροπή προσανατολίζεται να επιβάλλει Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος, μια προβλεπόμενη πρακτική επιβολής πειθαρχικών μέτρων, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν στο πρακτορείο τρεις Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι, η ΕΕ θα αναγκάζεται να προβεί σε αυτή τη διαδικασία, μετά την άρνηση της Ρώμης να αψηφήσει τις ενστάσεις της Κομισιόν όσον αφορά την οικονομικής πολιτική που υιοθέτησε, υποβάλλοντας εκ νέου, ένα σχέδιο προϋπολογισμού που φέρει και πάλι τα ίδια βασικά σημεία τα οποία οι Βρυξέλλες είχαν ξεκαθαρίσει πως απορρίπτουν αφού παραβαίνουν τους κανόνες της Ένωσης.

Δεν έχει καταφέρει καθόλου να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το υπάρχον προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 η Ιταλία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Κομισιόν, σκοπεύει να προχωρήσει στην Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος, προβλεπόμενη πρακτική επιβολής πειθαρχικών μέτρων, εις βάρος της χώρας μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν στο πρακτορείο τρεις Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι, η ΕΕ προβαίνει στην διαδικασία έπειτα της επιλογής της Ρώμης να αψηφήσει τις ενστάσεις της Κομισιόν όσον αφορά την οικονομικής πολιτική που υιοθέτησε, υποβάλλοντας εκ νέου, την Τρίτη που μας πέρασε, ένα σχέδιο προϋπολογισμού που φέρει και πάλι τα ίδια βασικά σημεία τα οποία οι Βρυξέλλες είχαν ήδη απορρίψει κρίνοντας ότι παραβαίνουν τους κανόνες της Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανώτερου αξιωματούχων της ΕΕ η Επιτροπή θα ξεκινήσει έκθεση (σύμφωνα με το άρθρο 126.3 της συνθήκης) … για να ξεκινήσει η Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος.

 Σαλβίνι: Οι κυρώσεις θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά για την Ευρώπη, απ’ ότι σε εμάς

Στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης της Ρώμης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ό,τι αφορά τον νέο ιταλικό προϋπολογισμό, αναφέρθηκε ξανά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, τονίζοντας πως θα επαναστατήσουν 60 εκατομμύρια Ιταλοί.

«Θέλουν να προχωρήσουν σε επιβολή κυρώσεων, αλλά αυτό θα αποτελέσει μεγαλύτερη ζημιά για την Ευρώπη, απ’ ότι για εμάς. Πώς είναι δυνατόν να μην το καταλαβαίνουν; Θα είναι τρελοί αν πραγματικά κινήσουν διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας. Θα επαναστατούσαν εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί», τονίζει ο Σαλβίνι, σε δηλώσεις του προς τον ιταλικό τύπο.

«Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την λογική, εκείνη που χρησιμοποίησαν με τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίες παραβίασαν το όριο του 3% στην σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ», προσθέτει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών. Ο οποίος θυμίζει, παράλληλα, ότι «και η Γερμανία τα τελευταία χρόνια έχει εμπορικό πλεόνασμα».

Ο γραμματέας της Λέγκα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να κάνει ό,τι νομίζει αλλά να μην κινηθεί βάσει προκαταλήψεων» και «να περιμένει να διαπιστώσει τις συνέπειες του προϋπολογισμού επί της πραγματικής οικονομίας και αν θα έχει θετικές επιπτώσεις επί της ανάπτυξης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο