Την ανάγκη αποκατάστασης της ασφάλειας στα πανεπιστήμια, ώστε να γίνουν πραγματικά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους, επανέλαβε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τους προπηλακισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πήγαν στο Πολυτεχνείο να καταθέσουν στεφάνι.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «καταδικάζει απερίφραστα τους προπηλακισμούς εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο αναφέρει πως «τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν δυστυχώς αποκτήσει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα», υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αποκατασταθεί η ασφάλεια στα πανεπιστήμια ώστε «να γίνουν πραγματικά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τους προπηλακισμούς εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν δυστυχώς αποκτήσει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα και υπογραμμίζουν την ανάγκη να αποκατασταθεί η ασφάλεια στα πανεπιστήμια ώστε να γίνουν πραγματικά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί, επικράτησε ένταση έξω από το Πολυτεχνείο, όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν στο χώρο προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι.

Αργότερα, τους προπηλακισμούς καταδίκασαν μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, αλλά και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας, επισημαίνοντας όμως ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούσαν πριν μερικά χρόνια σε προπηλακισμούς και πράξεις βίας εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων.