Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Στον αέρα η δήθεν ιστορική συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Γεννηματά: Στον αέρα η δήθεν ιστορική συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

«Στον αέρα» βρίσκεται η «δήθεν ιστορική συμφωνία» Τσίπρα - Ιερώνυμου τονίζει με ανακοίνωση της η Φώφη Γεννηματά, μετά την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου

«Στον αέρα» βρίσκεται η «δήθεν ιστορική συμφωνία» Τσίπρα – Ιερώνυμου τονίζει με ανακοίνωση της η Φώφη Γεννηματά, μετά την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υπενθυμίζει πως από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει τις σοβαρές αδυναμίες της συμφωνίας, ενώ παράλληλα επικρίνει την κυβέρνηση ότι επενδύει σε θεσμικές κρίσεις.

Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει πως απαιτείται «σεβασμός στην ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας» και νηφάλιος διάλογος για όλα τα θέματα ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία.

Απαντώντας μάλιστα ουσιαστικά στην ανακοίνωση του Μαξίμου, η Φώφη Γεννηματά καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει επιτέλους και σε αυτό το ζήτημα τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Γεννηματά:

«Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή παλινωδίες όπως η ΝΔ, είχε αναδείξει τις σοβαρές αδυναμίες της συμφωνίας Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου και είχε επιμείνει ιδιαίτερα στην ανάγκη να γίνει σεβαστή η αρχή των διακριτών ρόλων και, ταυτοχρόνως, να προστατευθεί ο λαϊκός Κλήρος, οι απλοί παπάδες και οι οικογένειές τους από τις επικίνδυνες -όχι μόνο για τους ίδιους- ιδέες περί σύστασης ειδικών ταμείων μισθοδοσίας.

Η σημερινή, ομόφωνη, απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σημαίνει ότι η δήθεν ιστορική συμφωνία είναι στον αέρα . αφήνει όμως πίσω της μια βαθιά κρίση στις σχέσεις Πολιτείας και κλήρου και προβλήματα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει να επενδύει στις θεσμικές κρίσεις. Προχωρά σε μονομερείς ενέργειες.

Η σοβαρότητα του θέματος και ο σεβασμός στην ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας επιβάλλει ένα νηφάλιο διάλογο για όλα τα θέματα ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους και σε αυτό το ζήτημα τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024