Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Κασόγκι : Κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Υπόθεση Κασόγκι : Κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, με αφορμή την εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, με αφορμή την εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν περιορισμούς σε βάρος του Σαούντ αλ Καχτάνι, πρώην ανώτατου συμβούλου του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, καθώς και σε βάρος του Μοχάμεντ Αλ Οταίμπι, προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι στους οποίους επιβάλλουμε κυρώσεις ενεπλάκησαν στην αποτρόπαια δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Τα άτομα που στόχευσαν και βιαίως σκότωσαν έναν δημοσιογράφο που κατοικούσε και εργάστηκε στις ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν συνέπειες για τις πράξεις τους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών απαίτησε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας «να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να τερματίσει οποιαδήποτε στόχευση πολιτικών αντιφρονούντων και δημοσιογράφων».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές της αραβικής χώρας επιβεβαίωσαν ότι συνολικά 21 Σαουδάραβες φέρονται να εμπλέκονται στην εκτέλεση και τον διαμελισμό του «άτυχου» δημοσιογράφου.

Εξ αυτών, οι έντεκα κατηγορούνται πως συμμετείχαν στη δολοφονία, η οποία έλαβε χώρα στο εσωτερικό του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι πέντε ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, οι οποίες επισείουν έως και τη θανατική ποινή.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, ο άνθρωπος που διέταξε την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου ήταν ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, που εστάλη, σύμφωνα με το Ριάντ, με στόχο τον επαναπατρισμό του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024