Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το δικαστήριο αποφάσισε : Οι άνθρωποι θα μεταφέρονται μαζί με τα σκουπίδια

Το δικαστήριο αποφάσισε : Οι άνθρωποι θα μεταφέρονται μαζί με τα σκουπίδια

Τέλος στη «διαμάχη» μεταξύ της δημοτικής αρχής Σαμοθράκης και την εταιρεία SAOS Ferries, έδωσε η απόφαση του δικαστηρίου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταφοράς των σκουπιδιών.

Το ζήτημα είχε μεταφέρει στις δικαστικές αίθουσες η δημοτική αρχή του νησιού, αφού για περίπου 2 εβδομάδες η πλοιοκτήτρια εταιρεία αρνούνταν να μεταφέρει τα απορρίμματα στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια, με αποτέλεσμα την παρέμβαση εισαγγελέως για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από το νησί.

Το δικαστήριο είχε λάβει χώρα στις 5 Σεπτεμβρίου, με την SAOS Ferries να υποστηρίζει πως η μεταφορά σκουπιδιών και ανθρώπων μαζί εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και είναι παράνομη.

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε τον δήμο Σαμοθράκης, και, σύμφωνα με αυτήν, τα απορρίμματα θα μεταφέρονται κανονικά στα δρομολόγια με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, και από εκεί φυσικά στον ΧΥΤΥ Κομοτηνής.

Αίτημα της SAOS Ferries ήταν η καθιέρωση επιδοτούμενων δρομολογίων. Το αίτημα ετέθη και στους αναπληρωτές υπουργούς Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος, που έκριναν ότι δεν είναι σκόπιμη η ικανοποίησή του.

Πηγή: e-evros.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024