Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουτιά καταγράφει η στερλίνα μετά το μπαράζ παραιτήσεων

Βουτιά καταγράφει η στερλίνα μετά το μπαράζ παραιτήσεων

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι

Βουτιά σημείωσε η στερλίνα έναντι του δολαρίου την Πέμπτη το πρωί μετά την παραίτηση του Βρετανού υπουργού για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Η παραίτηση του Ράαμπ οδήγησε σε πτώση το βρετανικό νόμισμα. Η λίρα σημείωσε βουτιά κατά 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2839 και κατά 1,3% έναντι του ευρώ στις 88,23 πένες.

«Η παραίτηση του Ράαμπ απλά τώρα αλλάζει το παιχνίδι. Δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος για τη βρετανική λίρα βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Τζόρνταν Ρότσεστερ, αναλυτής στη Nomura.

«Από την άλλη μεριά όμως η Τερέζα Μέι έχει επιβιώσει από πολύ χειρότερες καταστάσεις. Το θέμα είναι εάν θα ακολουθήσει κύμα παραιτήσεων (από υπουργούς)».

Ο Ράαμπ, σε επιστολή του προς τη Μέι, ανέφερε ότι δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας για το Brexit. Η στερλίνα υποχώρησε κατά 1% στο 1,2856 δολάριο, όταν έγινε γνωστή η είδηση της παραίτησης του Ράαμπ.

Την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων μετά την παραίτηση του Βρετανού υπουργού για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, προκαλώντας αναταραχή στη βρετανική κυβέρνηση μετά τη συμφωνία για το Brexit που πέτυχε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων, που θεωρούνται από τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο, υποχώρησαν πάνω από 3 μονάδες βάσης στο 0,36% – το χαμηλότερο εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.

«Η συμφωνία για το Brexit είναι καταδικασμένη να αποτύχει με την παραίτηση του υπουργού για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, και αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της διαδρομής για τη Μέι», δήλωσε ο Ναΐμ Ασλάμ, επικεφαλής ανάλυσης στη Think Markets UK.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024