Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ώρα μηδέν για το Brexit: Έκτακτο Υπουργικό στη Βρετανία

Ώρα μηδέν για το Brexit: Έκτακτο Υπουργικό στη Βρετανία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Downing Street Βρετανοί και Ευρωπαίοι συμφώνησαν σε κείμενο που περιλαμβάνει λύση και για το μεγάλο αγκάθι των συνομιλιών, που δεν είναι άλλο από το ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία και κατά συνέπεια το Ηνωμένο Βασίλειο

Στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να συζητηθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο που επετεύχθη για το Brexit μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Downing Street Βρετανοί και Ευρωπαίοι συμφώνησαν σε κείμενο που περιλαμβάνει λύση και για το μεγάλο αγκάθι των συνομιλιών, που δεν είναι άλλο από το ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία και κατά συνέπεια το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντιδράσεις για το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου – Βρυξελλών

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί στην βρετανική πολιτική σκηνή η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για κατάληξη σε σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου – Βρυξελλών για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και ο ηγέτης των Εργατικών επικαλέστηκαν τους όρους της συμφωνίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προειδοποιώντας πως αν αυτοί ισχύουν στην πραγματικότητα, τότε θα την καταψηφίσουν.

Ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής των Συντηρητικών, Ιαν Ντάνκαν Σμιθ, δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης αν οι όροι της συμφωνίας είναι αυτοί που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Η προτεινόμενη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή η Βόρεια Ιρλανδία θα χαίρει διαφορετικής αντιμετώπισης, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC ο βουλευτής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας Τζέφρι Ντόναλντσον.

Ο βουλευτής, ο οποίος είναι ένας από τους 10 που στηρίζουν την κυβέρνηση της Μέι, πρόσθεσε ότι δεν θα φοβόταν νέες εθνικές εκλογές αν μια ψήφος κατά του σχεδίου συμφωνίας της Μέι για το Brexit στο κοινοβούλιο αναγκάσει τη χώρα να προχωρήσει σε νέες γενικές εκλογές.

«Από ό,τι έχουμε δει και ακούσει δεν πιστεύουμε ότι η συμφωνία αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία», σημείωσε.

«Η συμφωνία αυτή μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε», κατέληξε.

Από την πλευρά του, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα ψηφίσει την, όπως τη χαρακτήρισε, ταπεινωτική αυτή συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα σκληροπυρηνικό μέλος του κόμματος αυτού, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Όλοι οι σπουδαίοι και οι καλοί που είχαν βγει κατά το #EURef (δημοψήφισμα για την ΕΕ) θα εξαπλωθούν ξανά τις ερχόμενες εβδομάδες για να προσπαθήσουν να μας πείσουν να συμφωνήσουμε. Είμαστε σαφείς –δεν θα ψηφίσουμε αυτήν την ταπείνωση!», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter ο Σάμι Γουίλσον.

Ο αντιπρόεδρος του DUP Νάιτζελ Ντόντς επέκρινε και αυτός το σχέδιο συμφωνίας της Μέι για το Brexit –λεπτομέρειες από το οποίο αναφέρθηκαν χθες σε μέσα ενημέρωσης, αλλά σημείωσε ότι το κόμμα του θα περιμένει να δει το ίδιο το κείμενο προτού αποφασίσει αν θα ψηφίσει κατά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024