Με μπαράζ αναρτήσεων στο twitter ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος προχωρά σε αποδόμηση βασικών επιχειρημάτων της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Μεταξύ αυτών, η ασυλία Καμμένου, τα δημοψηφίσματα και το πελατειακό κράτος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόγονος αναφέρεται στο «καυτό» θέμα της βουλευτικής ασυλίας για να εγκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της ασυλίας του Πάνου Καμμένου για ψευδή καταμήνυση δημοσιογράφου.

Σε ό,τι αφορά την επισήμανση του πρωθυπουργού για την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, ο ευρωβουλευτής αναρωτήθηκε: πόσο περιθώριο συμμετοχής άφησε ο Αλέξης Τσίπρας στους πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι ο πρωθυπουργός κατηγορεί τους προκατόχους του για «οργανωτικό και διοικητικό χάος», αλλά και ο ίδιος «το εκμεταλλεύεται για το στήσιμο του δικού του πελατειακού δικτύου».

Επιπλέον, ο Κ.Χρυσόγονος εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι έχει δηλώσει πως προσχωρεί στο δόγμα Πολάκη και πώς αυτό συνδυάζεται με την «αναζήτηση συναινέσεων», τις οποίες υποτίθεται ότι αναζητά.