Ξεκίνησε λοιπόν η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και ένας θεός ξέρει πώς θα ολοκληρωθεί.

Αν κρίνει κανείς από τις ακροβασίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιλήψεις του για τις θεσμικές λειτουργίες, εν γένει, θα πρέπει να αναμένει θεαματικά πράγματα, ειδικώς στο επίπεδο των συζητήσεων εντός του κοινοβουλίου.

Το πιο αστείο από όλα είναι ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ότι επιδιώκει συναινέσεις κατά την αναθεωρητική διαδικασία.

Δεν πρέπει να λησμονείται: το δόγμα «εμείς ή αυτοί», «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» εξακολουθεί να ισχύει και έχει διανθιστεί από το «να βάλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές».

Αυτά κυριαρχούν στις αντιλήψεις των ενοίκων του Μαξίμου και έτσι θα προχωρήσουν προς τις κάλπες.

Με αυτά καταδεικνύεται ότι η αναζήτηση συναίνεσης είναι προσχηματική και μάλιστα με άτσαλο τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την θέλει, ούτε την επιδιώκει.

Αντιθέτως. Τώρα ξεκινά τον αγώνα εξαφάνισης πολιτικών αντιπάλων, υπονόμευσης τους με δόλια μέσα και επιχειρεί την εκλογική αφαίμαξη του μεσαίου χώρου, υποδυόμενος τον Σοσιαλδημοκράτη.

Εχοντας βεβαρημένο μητρώο στη σχέση της με την Δικαιοσύνη, είναι δύσκολο αυτή η κυβέρνηση να πείσει ότι πρωτοβουλίες όπως το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη στην συγκεκριμένη συγκυρία και χωρίς να υπάρχει κάποια γνωστή εκκρεμούσα δικογραφία, είναι μία αθώα σύμπτωση.

Μπαίνει συνεπώς κανείς καθημερινώς στον πειρασμό να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τις καταγγελίες της εισαγγελέως για τις πιέσεις που της ασκούσε ο «Ρασπούτιν» ώστε να ασκούνται διώξεις, έστω και στον βρόντο.

Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον το οποίο ο ίδιος έχει διαμορφώσει, ο Αλέξης Τσίπρας φαντάζεται ότι μπορεί να πείσει για τις προθέσεις του, ότι τάχα θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Δεν μπορεί να πείσει κανέναν, ούτε και θα το αλλάξει κατά βούληση. Ευτυχώς οι διαδικασίες είναι προσδιορισμένες και το έργο της αναθεώρησης θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή.

Εως τότε το δυστύχημα είναι ότι άλλη μία διαδικασία μεγάλης κρισιμότητας και ενδεχομένως ιστορικής βαρύτητας, χρησιμοποιείται από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για απολύτως και αποκλειστικά μικροκομματικούς λόγους.

Κουβέντα να γίνεται, με λίγα λόγια και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο