Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συνταγματική αναθεώρηση του «ό,τι να 'ναι»

Η συνταγματική αναθεώρηση του «ό,τι να ‘ναι»

Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον το οποίο ο ίδιος έχει διαμορφώσει, ο Αλέξης Τσίπρας φαντάζεται ότι μπορεί να πείσει για τις προθέσεις του, ότι τάχα θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Ξεκίνησε λοιπόν η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και ένας θεός ξέρει πώς θα ολοκληρωθεί.

Αν κρίνει κανείς από τις ακροβασίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιλήψεις του για τις θεσμικές λειτουργίες, εν γένει, θα πρέπει να αναμένει θεαματικά πράγματα, ειδικώς στο επίπεδο των συζητήσεων εντός του κοινοβουλίου.

Το πιο αστείο από όλα είναι ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ότι επιδιώκει συναινέσεις κατά την αναθεωρητική διαδικασία.

Δεν πρέπει να λησμονείται: το δόγμα «εμείς ή αυτοί», «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» εξακολουθεί να ισχύει και έχει διανθιστεί από το «να βάλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές».

Αυτά κυριαρχούν στις αντιλήψεις των ενοίκων του Μαξίμου και έτσι θα προχωρήσουν προς τις κάλπες.

Με αυτά καταδεικνύεται ότι η αναζήτηση συναίνεσης είναι προσχηματική και μάλιστα με άτσαλο τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε την θέλει, ούτε την επιδιώκει.

Αντιθέτως. Τώρα ξεκινά τον αγώνα εξαφάνισης πολιτικών αντιπάλων, υπονόμευσης τους με δόλια μέσα και επιχειρεί την εκλογική αφαίμαξη του μεσαίου χώρου, υποδυόμενος τον Σοσιαλδημοκράτη.

Εχοντας βεβαρημένο μητρώο στη σχέση της με την Δικαιοσύνη, είναι δύσκολο αυτή η κυβέρνηση να πείσει ότι πρωτοβουλίες όπως το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη στην συγκεκριμένη συγκυρία και χωρίς να υπάρχει κάποια γνωστή εκκρεμούσα δικογραφία, είναι μία αθώα σύμπτωση.

Μπαίνει συνεπώς κανείς καθημερινώς στον πειρασμό να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τις καταγγελίες της εισαγγελέως για τις πιέσεις που της ασκούσε ο «Ρασπούτιν» ώστε να ασκούνται διώξεις, έστω και στον βρόντο.

Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον το οποίο ο ίδιος έχει διαμορφώσει, ο Αλέξης Τσίπρας φαντάζεται ότι μπορεί να πείσει για τις προθέσεις του, ότι τάχα θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Δεν μπορεί να πείσει κανέναν, ούτε και θα το αλλάξει κατά βούληση. Ευτυχώς οι διαδικασίες είναι προσδιορισμένες και το έργο της αναθεώρησης θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή.

Εως τότε το δυστύχημα είναι ότι άλλη μία διαδικασία μεγάλης κρισιμότητας και ενδεχομένως ιστορικής βαρύτητας, χρησιμοποιείται από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για απολύτως και αποκλειστικά μικροκομματικούς λόγους.

Κουβέντα να γίνεται, με λίγα λόγια και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει…

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024