Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγκαζέ στην κορυφή Ολυμπιακός και ΑΕΚ (23 - 23)

Αγκαζέ στην κορυφή Ολυμπιακός και ΑΕΚ (23 – 23)

Η Ενωση με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιάκομπσεν σε νεκρό χρόνο γλίτωσε την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Σε ένα παιχνίδι με επεισοδιακό φινάλε, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι 23-23 για την 7η αγωνιστική της Handball Premier και συνεχίζουν «αγκαζέ» στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ερυθρόλευκοι 30’’ πριν το τέλος προηγήθηκαν 23-22 με τον Τζηρά, αλλά η Ενωση κέρδισε πέναλτι σε νεκρό χρόνο. Ο Γιάκομπσεν δεν λάθεψε απέναντι στον Τσιλιμπάρη και χάρισε στην ομάδα του την ισοπαλία. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν δύο φορές με 4 γκολ διαφορά (5-1, 10-6), αλλά οι Κιτρινόμαυροι στο δεύτερο ισορρόπησαν την κατάσταση, είχαν τις απαντήσεις στα κρίσιμα σημεία και έφυγαν με την ισοπαλία από το Ρέντη. Οι δύο ομάδες μετά το σημερινό αποτέλεσμα παρέμειναν αήττητες, αλλά και ισόβαθμες στην κορυφή της βαθμολογίας, με απολογισμό 6 νίκες και 1 ισοπαλία.

Μπήκαν δυνατά οι γηπεδούχοι

Ο Ολυμπιακός με τον αέρα του πρωταθλητή και τον κόσμο στο πλευρό του ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, χάρη στα γκολ των Τζηρά και Ρέινα. Ο Ισπανός δεξιός ίντερ των Πειραιωτών μπήκε με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι και με άλλα δύο τέρματα έκανε το 4-0 για τους Ερυθρόλευκους. Ο Παλεβίτσιους έσπασε το ρόδι για τους Κιτρινόμαυρους και μείωσε σε 4-1, αλλά στην επόμενη φάση ο Ρέινα πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του γκολ και έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό στο +4 (5-1).

Η Ενωση με γκολ των Γιάκομπσεν και Παλεβίτσιους μείωσε σε 5-3, με τους Πειραιώτες να απαντούν με τους Τζηρά και Τσίλη για το 7-3. Λίγο αργότερα ο Τζηράς πέτυχε και νέο γκολ για το 8-3. Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνά της, βρήκε λύσεις στην επίθεση και άρχισε να μειώνει τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι με τρία γκολ του Γιάκομπσεν και ένα του Αλβανού μείωσαν σε 8-6 και μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ο Κρητικός έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό και με ωραίο γκολ έκανε το 9-6, με τον Τσίλη να ανεβάζει ξανά τη διαφορά στα 4 γκολ (10-6).

Ανέβασε στροφές η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απάντησε με ένα δικό της σερί 2-0, με τους Παπαδιονυσίου και Γιάκομπσεν να μειώνουν τη διαφορά στα 2 τέρματα (10-8). Ο Τζηράς με νέο γκολ έκανε το 11-8, με τον Ζαμπούνη να απαντάει για το 11-9 και τον Ρέινα να διαμορφώνει το τελικό 12-10 του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Νίκου Γραμματικού ξεκίνησε καλύτερα και με γκολ του Γιάκομπσεν μείωσε σε 12-11. Οι γηπεδούχοι με γκολ των Αραπακόπουλου και Μπούμπαλο έκαναν το 14-11 και λίγο αργότερα προηγήθηκαν με 15-12, χάρη στο γκολ του Τζηρά. Οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Ραντούλοβιτς και με ένα σερί 3-1 ισοφάρισαν σε 15-15.

Ροντέο, ντέρμπι και ισοπαλίες

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ με τον Ολυμπιακό να σκοράρει δύο γκολ με τον Λέμος και ένα με τον Τσίλη και την ΑΕΚ να απαντάει με τρία γκολ του Μπάλαζ για το 18-18. Οι Ερυθρόλευκοι, όμως, βρήκαν και πάλι τον τρόπο να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Τζηράς με πέναλτι έκανε το 19-18 και ο Αραπακόπουλος από τη θέση του Πίβοτ έδωσε αέρα δύο γκολ στους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ με γκολ του Μπάγιο μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, με τον Δομπρή να ισοφαρίζει ξανά σε 19-19. Ο Κρητικός με ωραίο γκολ έκανε το 20-19, αλλά και πάλι η Ενωση είχε την απάντηση. Ο Μυλωνάς νίκησε τον Τσιλιμπάρη και έφερε ξανά στα ίσια το παιχνίδι.

Επεισοδιακό φινάλε

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον Λέμος να κάνει το 22-21, τον Μπάγιος να ισοφαρίζει εκ νέου σε 22-22 και τον Τζηρά 30’’ πριν το τέλος να φέρνει τον Ολυμπιακό μια… ανάσα από τη νίκη (23-22). Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, κέρδισαν πέναλτι σε νεκρό χρόνο, με τον Γιάκομπσεν να σκοράρει σε νεκρό χρόνο για το τελικό 23-23. Ο Δανός ήταν ο πρωταγωνιστής, αλλά και ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με εφτά τέρματα. Από τους γηπεδούχους από πέντε γκολ σημείωσαν οι Ρέινα και Τζηράς.

Sports in

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός 79-81: Απόδραση με buzzer beater του Ναν – «Αγκάλιασε» το πλεονέκτημα

Μεγάλο διπλό στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό, με buzzer beater του Ναν – Μια νίκη με την οποία «κλείδωσε» ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024