Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι: Συγκλονίζει ο άνδρας που έμεινε επί 78 μέρες στη ΜΕΘ

Μάτι: Συγκλονίζει ο άνδρας που έμεινε επί 78 μέρες στη ΜΕΘ

«Έφτασα σε σημείο που με το ζόρι κράταγα το κεφάλι μου έξω από το νερό και έλεγα ότι αν δεν έρθουν να μας πάρουν θα πνιγώ. Από το κάψιμο θα πνιγόμουν» διηγείται ο ίδιος

Βρέθηκε στη φωτιά στο Μάτι, πάλεψε με τις φλόγες για τη ζωή του και βγήκε νικητής. Μετά από 78 ημέρες στην εντατική ο Δημήτρης Φιλιππής μπορεί και πάλι να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, όμως το μυαλό του έχει μείνει εκεί, στην 23η Ιουλίου.

Με το ξύπνησε από το κώμα το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν η τύχη των δικών του ανθρώπων. Του 5χρονου γιου του, της γυναίκας του και των συγγενών τους. Δεν ήξερε τι είχε συμβεί μετά την φονική φωτιά στο Μάτι

«Τότε ησύχασα» λέει ο ίδιος.«Μόνο τότε ησύχασα, γιατί δεν ήξερα τι είχαν απογίνει ούτε το παιδί, ούτε η γυναίκα μου, ούτε οι συγγενείς. Κανένας» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου βρισκόταν μαζί με συγγενείς στην κατασκήνωση ορειβατών το Μάτι. Είδε τις φλόγες να έρχονται και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια για τους δικούς του ανθρώπους. Εγκλωβίστηκε όμως με τη μηχανή και αναγκάστηκε να σταματήσει και να τρέξει να σωθεί μακριά από τη φωτιά.

«Μπήκα σε ένα στενό που ήξερα ότι καταλήγει στη θάλασσα, αλλά ο δρόμος είχε κουκουνάρια καμμένα και γλίστρησα και έπεσα κάτω. Μετά βούτηξα στη θάλασσα, μετά ήρθαν κάποια στιγμή και μας πήραν οι βάρκες και μετά λεπτομέρειες δεν θυμάμαι πρέπει να λιποθύμησα» διηγείται ο ίδιος.

«Έφτασα σε σημείο που με το ζόρι κράταγα το κεφάλι μου έξω από το νερό και έλεγα ότι αν δεν έρθουν να μας πάρουν θα πνιγώ. Από το κάψιμο θα πνιγόμουν. Είχα τρομερή κούραση και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Έβλεπα που έβαζαν πανιά στα πρόσωπά τους να καλυφθούν και εγώ μόλις έβαζα το πανί ήταν τόσο αδύνατη η αναπνοή μου που δεν μπορούσα να ανασάνω» προσθέτει.

Μετά από όλους αυτούς τους μήνες στο κρεβάτι του Ευαγγελισμού, όταν αναφέρεται στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που του έσωσαν τη ζωή, δηλώσει πως «αυτοί οι άνθρωποι μου έσωσαν τη ζωή, ήμουν πολύ χάλια. Όλο το προσωπικό του Ευαγγελισμού μου συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν παιδί τους. Τους ευχαριστώ για όλα» συμπληρώνει με τρεμάμενη φωνή, κάνοντας λόγο για απουσία του κράτους τις δύσκολες εκείνες στιγμές.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024