Γερμανικά ΜΜΕ: Έτοιμος προς παραίτηση ο Ζεεχόφερ από το CSU
Πηγές από το κόμμα επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο Ζεεχόφερ είπε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, επικριτής της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, είπε σε στελέχη του συντηρητικού κόμματος της Βαυαρίας ότι θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του αρχηγού του κόμματος, έγραψαν σήμερα γερμανικές εφημερίδες.
Υπό την ηγεσία του Ζεεχόφερ η Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας (CSU), σύμμαχος της Μέρκελ, είχε τις χειρότερες εκλογικές επιδόσεις από το 1950 σε μια εκλογική αναμέτρηση τον περασμένο μήνα στο κρατίδιο της νότιας Γερμανίας.
Πηγές από το κόμμα επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο Ζεεχόφερ είπε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.
Επιπλέον, ο Ζεεχόφερ είπε σε ανώτερα στελέχη του CSU, σε μια συνάντηση, πως θέλει επίσης να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών πριν από τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου το 2021, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί

